Enkel iskaffe

image_pdfimage_print

IMG_0387

 

Hvis du måtte velge en ting du ikke kunne leve uten, hva ville du valgt da? Og da mener jeg ikke de største tingene som luft, vann, kjærlighet og tv, lissom. Nå tenkte altså jeg (som jeg oftest gjør) på ting man kan spise eller drikke. For meg hersker det ingen tvil. KAFFE. Kaffen er min beste venn, min trøst, min glede. Men nå om sommeren er det deilig å kjøle seg litt ned og i rekordvarmen vi har hatt i det siste, har jeg levd på iskaffe i ulike varianter. Her kommer en med vaniljeis, deilig både som tørstedrikk eller dessert.

 

Ice ice coffee (too cold, too cold):

(nok til et glass)

0,5-1 dl espresso kaffe
1 dl melk
2 kuler god vaniljeis
isbiter
litt revet mørk sjokolade (kan sløyfes)

 

Lag espresso som du pleier og la den kjøle seg litt ned hvis du har tid. Ha så isbiter i kaffen og rør litt rundt. Hell på melk og topp med is og evt litt revet sjokolade, Bruk sugerør (eller en skje) til å røre isen inn i kaffen. Kos deg.

 

Iskaffe

(Visited 291 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Brunch , Dessert , is , Kaffe

TAGGED AS:

2 Comments

  • Reply ingvild July 29, 2014 at 10:15 am

    Gjett kven som måtte avgårde og kjøpe is i går då? Og lage ein seg ein stor iskaffi med is og rive sjokolade? Knallgodt. Håpar alt er vel og ferien gjer godt!

    • Reply bollefrua July 30, 2014 at 10:18 pm

      Åh, så digg! Jeg er hekta! Kos deg videre, med iskaffe og sommer. 🙂

    Leave a Reply