Denne ostekaken kommer jeg alltid tilbake til. Den har fulgt familie og venner i årevis og vært festens midtpunkt på utallige bursdager og andre feiringer. Kaken er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig, bunnen har akkurat passe krønsj, med ørlite salt fra smør og kjeks. Du trenger ikke steke kaken, og den holder seg i flere dager. Oppskriften fikk jeg av venninnen min og hun fikk den av moren sin som igjen fikk den fra venninnen sin, du vet. Det er en slik type vinnerkake.
Og slik lager du den:
Bunnen:
120 g smør
1 pk Bixit havrekjeks (ca 300 g)
Kaken:
3 dl lettrømme
3 dl kremfløte
400 kremost, jeg bruker Philadelphia original (2 pk)
1 pk sitrongele (pulver), NB halv mengde vann
115 g melis
1 ts Vaniljesukker
Frukt og bær til dekorering (Jeg brukte blåbær, rips, Physalis og frosne bringebær
Begynn med geleen, den må avkjøles. Kok opp en kjele med vann. Ha 2,5 dl av det nykokte vannet i en bolle sammen med alt gelepulveret. Rør til alt er oppløst. Rør innimellom mens geleen avkjøles.
Dekk bunnen av en springform (22cm) med bakepapir.
Knus kjeksen til smuler. Jeg liker å ha all kjeksen i en pose også denger jeg løs med en kjevle. Sinnemestring! Smelt smør og bland med kjekssmuler.
Fordel kjeksblandingen i springformen og trykk flat med feks bunnen av en liten kjele. Sett til side.
Rør sammen rømme og kremost. Tilsett vaniljesukker og melis og pisk til klumpfri blanding. Pisk krem stiv og vend inn i oste/rømmemassen. Ha den avkjølte geleen i ostekremen og rør forsiktig sammen. Hell over kjeksbunnen. Sett kaldt natten over. Skjær rundt kanten av springformen og løste ringen forsiktig fra kaken. Ha kaken på fat. Pynt med frukt og bær. Kos deg.
23 Comments
Nammmm…. krafsa på skjermen 😉
Ha ha! Helt herlig:)
[…] i stand til fest eller unne seg noe ekstra.. Jeg har noen bursdagsfavoritter. Karamellpopcorn, ostekake og pavlova er faste slagere hos oss. Sist noen hadde bursdag lagde jeg pikekyss/marengs som en […]
Lagde denne igjen nå til venninne treff i går, og snakk om suksess!! De elsket den 🙂
Så gøy å høre! Jeg synes dette er en fantastisk god kake selv. 😉
Men Bollefrua, hvordan får man det fra springformen og over på fat, UTEN å få med seg bakepapir? Har alltid tenkt at det ikke er mulig…
Hilsen ei på 24 som kanskje burde ha lært seg dette… 😉
Hei! Ja, si det?;) Jeg pleier å først skli den ned på brettet med papiret og så forsiktig dra/brette papiret under kaken og ut. 🙂
Jeg setter kakeformen direkte på fatet, uten bunn. Jeg setter ringen oppned, da slipper du at kjeksen setter seg fast i den lille kanten som bunnen egentlig skal ligge på. Når kaken er ferdig stivnet er det bare å skjære langs kanten og ta bort formen og kaken er klar til servering.:)
Det var jammen smart! 🙂 Takk for tips.
Fantastisk god kake! Den forsvant lenge før de andre kakene i bryllupet:-) anbefales på det sterkeste!!
Så utrolig gøy å høre! Denne kaken er en av mine absolutte favoritter. ??☺️
Super super topp, den smakte kjempegod ! ? tok den kaken med på jobben . De sa at den var så kjempegode kaken 🙂 det blir ikke siste eg bake kake ?
Så hyggelig å høre at det ble vellykket! 🙂
Lurer på om den kan fryses?
Jeg har aldri prøvd å fryse den, den blir alltid spist opp hos oss. 😉 Ha en fin dag!
Den ser veldig god ut! Har du prøvd å lage med gelelokk og bær i? Det skal vel sikkert gå, eller?
Ja, det går fint. ❤️
Bakte to i går . Fantastisk respons ! Så tusen takk , denne blir nok bakt igjen og igjen 🤗💐
Så utrolig gøy å høre! Ha en god uke! 🙂
Tenkte jeg skulle prøve denne når mamma har bursdag- hun eeelsker ostekake! Men… Det står 400 kremost, 2pk Philadelphia… Det er vel 100g i hver pakke med Philadelphia, så er det da 200g det skal være til sammen? Eller er det da 4 pakker med Philadelphia? 🤔
Beklager sent svar! <3 Det er 200g i de vanlige pakkene, så 400 g. 🙂
Kan man bruke blåskimmelost istedenfor Philadelfia?
Nei, det vil ikke fungere her. 🙂