Verdens beste ostekake! (Enkel, selvsagt)

image_pdfimage_print

IMG_0597

 

Denne ostekaken kommer jeg alltid tilbake til. Den har fulgt familie og venner i årevis og vært festens midtpunkt på utallige bursdager og andre feiringer. Kaken er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig, bunnen har akkurat passe krønsj, med ørlite salt fra smør og kjeks. Du trenger ikke steke kaken, og den holder seg i flere dager. Oppskriften fikk jeg av venninnen min og hun fikk den av moren sin som igjen fikk den fra venninnen sin, du vet. Det er en slik type vinnerkake.

 

IMG_0594

 

Og slik lager du den:

Bunnen:
120 g smør
1 pk Bixit havrekjeks (ca 300 g)

Kaken:
3 dl lettrømme
3 dl kremfløte
400 kremost, jeg bruker Philadelphia original (2 pk)
1 pk sitrongele (pulver), NB halv mengde vann
115 g melis
1 ts Vaniljesukker

Frukt og bær til dekorering (Jeg brukte blåbær, rips, Physalis og frosne bringebær

 

Begynn med geleen, den må avkjøles. Kok opp en kjele med vann. Ha 2,5 dl av det nykokte vannet i en bolle sammen med alt gelepulveret. Rør til alt er oppløst. Rør innimellom mens geleen avkjøles.

Dekk bunnen av en springform (22cm) med bakepapir.

Knus kjeksen til smuler. Jeg liker å ha all kjeksen i en pose også denger jeg løs med en kjevle. Sinnemestring! Smelt smør og bland med kjekssmuler.
Fordel kjeksblandingen i springformen og trykk flat med feks bunnen av en liten kjele. Sett til side.

Rør sammen rømme og kremost. Tilsett vaniljesukker og melis og pisk til klumpfri blanding. Pisk krem stiv og vend inn i oste/rømmemassen. Ha den avkjølte geleen i ostekremen og rør forsiktig sammen. Hell over kjeksbunnen. Sett kaldt natten over. Skjær rundt kanten av springformen og løste ringen forsiktig fra kaken. Ha kaken på fat. Pynt med frukt og bær. Kos deg.
IMG_0619

(Visited 15,103 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Brunch , Bursdag , Dessert , Frokost , Kake , Kveldskos

TAGGED AS:

13 Comments

  • Reply Inger Anne August 21, 2014 at 6:37 pm

    Nammmm…. krafsa på skjermen 😉

  • Reply Luftige pikekyss med hjemmelaget krokan | Bollefrua July 9, 2015 at 9:02 pm

    […] i stand til fest eller unne seg noe ekstra.. Jeg har noen bursdagsfavoritter. Karamellpopcorn, ostekake og pavlova er faste slagere hos oss. Sist noen hadde bursdag lagde jeg pikekyss/marengs som en […]

  • Reply Kari-Anne September 24, 2016 at 10:44 am

    Lagde denne igjen nå til venninne treff i går, og snakk om suksess!! De elsket den 🙂

    • Reply bollefrua September 26, 2016 at 6:30 pm

      Så gøy å høre! Jeg synes dette er en fantastisk god kake selv. 😉

  • Reply Cathrine December 20, 2016 at 11:18 pm

    Men Bollefrua, hvordan får man det fra springformen og over på fat, UTEN å få med seg bakepapir? Har alltid tenkt at det ikke er mulig…

    Hilsen ei på 24 som kanskje burde ha lært seg dette… 😉

    • Reply bollefrua January 1, 2017 at 6:37 pm

      Hei! Ja, si det?;) Jeg pleier å først skli den ned på brettet med papiret og så forsiktig dra/brette papiret under kaken og ut. 🙂

    • Reply Lillian October 29, 2017 at 8:12 pm

      Jeg setter kakeformen direkte på fatet, uten bunn. Jeg setter ringen oppned, da slipper du at kjeksen setter seg fast i den lille kanten som bunnen egentlig skal ligge på. Når kaken er ferdig stivnet er det bare å skjære langs kanten og ta bort formen og kaken er klar til servering.:)

      • Reply bollefrua November 6, 2017 at 6:42 pm

        Det var jammen smart! 🙂 Takk for tips.

  • Reply Mober September 3, 2017 at 4:46 pm

    Fantastisk god kake! Den forsvant lenge før de andre kakene i bryllupet:-) anbefales på det sterkeste!!

    • Reply bollefrua September 9, 2017 at 7:45 am

      Så utrolig gøy å høre! Denne kaken er en av mine absolutte favoritter. 👍🏼☺️

  • Reply Marina October 31, 2017 at 1:33 pm

    Super super topp, den smakte kjempegod ! 😍 tok den kaken med på jobben . De sa at den var så kjempegode kaken 🙂 det blir ikke siste eg bake kake 💜

    • Reply bollefrua November 6, 2017 at 6:42 pm

      Så hyggelig å høre at det ble vellykket! 🙂

    Leave a Reply