Nydelige scones med sjokolade og pekannøtter

image_pdfimage_print

IMG_1373

 

Hei! Det føles lenge siden sist! Har du hatt en fin uke? Jeg klarte det så vidt. Finne frem adventsstjerne, kjøpe lys, skaffe kalender. Første etappe er ferdig og jeg prøver å være fornøyd med det. Ikke tenke så mye på alt som gjenstår. Tenne det første lyset og glede meg til julekalender på tv. (Jada. Jeg ser på Jul på Månetoppen! Og jeg liker det). Tro at i år så skal jeg bli ferdig i god tid. Ikke noe stress. Ikke bake julekaker og pakke gaver samtidig som jeg skriver julekort og synger julesanger høyt for å holde meg våken. Det er lov å håpe. Det er fint å tro.

I går bakte jeg deilige scones. Myke inne med sprø skorpe. Proppfulle av sjokoladebiter og nøtter. Spises lune med smør eller syltetøy. Scones skal ikke heves og går dermed raskt å lage om du må raske noe sammen på kort varsel nå i advent. Kan jo være greit å ha i bakhånd selv om hverken du eller jeg skal få dårlig tid i år.. 😉

Sjokoladescones:

(ca 18 stk)

150 g smør, kaldt og i terninger

100 g sukker

frø av en vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker (med ekte vanilje)

725 g siktet hvetemel

45 g bakepulver

2,5 dl fløte

2,5 dl melk

0,5 dl appelsinjuice

120 g hakkede pekannøtter

120 g hakket, mørk sjokolade evt sjokoladeknapper

egg, blandet ned 1 ss melk, til pensling

 

Sett ovnen på 220 grader. Ha mel, sukker, bakepulver og vanilje i en bakebolle og bland godt. Ha i smør og smuldre smøret inn i det tørre med hendene. Du skal da sitte igjen med en kornete blanding og når du kniper det inn i hånden, skal det samle seg i en klump. Ha så i melk, fløte og juice og rør sammen til en deig. Elt inn nøtter og sjokolade, strø litt mel på benken og hell over deigen. Trykk den ut med hendene til en ca 3-4 cm tykk leiv. Stikk ut runde scones med et glass og fordel på to bakepapirkledde brett. Pensle med eggeblanding. Stek midt i ovnen i ca 18-20 minutter. Sconesene er ferdige når de har en gylden farge og har en hul lyd når du banker på de. Avkjøl på rist. Kos deg!

IMG_1379

“Tenn lys, et lys skal brenne.

For denne lille jord.

Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.

Må alle dele håpet, så gode ting kan skje.

Må jord og himmel møtes, et lys er tent for det.”

(Visited 485 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply