Den beste julekonfekten: Hjemmelaget Bounty-sjokolade

image_pdfimage_print

IMG_1388

Hallo desember! Er du her igjen? På tide å lage konfekt som er så god at den roper på deg helt fra boksen i kjøleskapet og med magiske evner tvinger deg til å spise den mot din vilje. Det er helt sant!

Jeg opplevde det jo akkurat. 😉

Bounty, baby!

(ca 35-40 stk)

ca 40 hele mandler

2¼ dl søtet kondensert melk, fås i velassorterte matbutikker

1 ss vaniljeekstrakt

110 g melis

200 g kokos

250–300 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 grader. Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i midten av ovnen i ca 9  minutter, men pass på at de ikke brenner seg. Avkjøl.

Hell kondensert melk, vaniljeekstrakt og melis i en bolle og rør det godt sammen. Rør så inn kokos og sett bollen 30 minutter i fryseren Ta den ut og trill små kuler. (Litt klissete, men verdt det!) Jeg fikk nesten 40 kuler, men det avhenger av hvor store du vil ha dem. Press fast en mandel på toppen på hver av dem. Sett så kulene i fryseren og la det stå i minst en time. Jeg lot mine stå natten over og det fungerte også bra. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl den litt. Dypp en og en kule i sjokoladen og legg det over på stekebrettet. Gjenta til alle kulene er dekket med sjokolade. Sett brettet i et kaldt rom til sjokoladen har stivnet. Oppbevar kulene i en (lyd)tett boks i kjøleskapet. Kos deg!

IMG_1391

Denne oppskriften er fra Passion for baking. Sjekk ut Manuelas fine blogg!
(Visited 1,122 times, 1 visits today)

9 Comments

 • Reply Ingvill December 3, 2014 at 9:22 pm

  Kan man bruke vaniljestang istedet? Hvor får man evt tak i vaniljeekstrakt? Jeg har ikke brukt det før.. Og kokos er det den typen man strør på sjokoladekake? Som du skjønner er ikke baking min sterke side;) Men jeg elsker å lage konfekt til jul og disse så skikkelig gode ut ( kommer garantert IKKE å vare til jul) Hilsen Ingvill

  • Reply bollefrua December 3, 2014 at 9:38 pm

   Hei Ingvill! Vaniljeekstrakt får du kjøpt i velassorterte matbutikker, type Meny. Men du kan sikkert bruke vaniljesukker også:) Og helt vanlig kokos, som man bruker til å ha på sjokoladekake. Prøv det! Tror du blir glad:)

 • Reply Marit December 4, 2014 at 11:12 pm

  Hei! Går det bra med Viking melktil disse?

  • Reply bollefrua December 5, 2014 at 9:43 am

   Hei! Jeg har aldri prøvd det, men søtet kondensert melk og vikingmelk er jo ikke helt det samme. Tror ikke det vil fungere like godt.

 • Reply Silje November 22, 2016 at 12:31 pm

  Hei! Hvor lenge er disse holdbare? 🙂

  • Reply bollefrua November 30, 2016 at 11:03 am

   Ganske lenge, hvertfall to uker!

 • Reply Mona December 9, 2017 at 7:06 am

  Hva gjør du egentlig med de ristede mandlene??

  • Reply Mona December 9, 2017 at 7:08 am

   Nei etter å ha lest d flere ganger så fant jeg ut av det. Litt tidlig på mårran her??

   • Reply bollefrua December 16, 2017 at 6:15 pm

    ??? Så bra da. ?

  Leave a Reply