Sjokoladefudge med honningristede mandler

image_pdfimage_print

IMG_1488

 

I serien “årets julekonfekt” presenterer jeg i kveld en søt godbit. Myk sjokoladefudge med sprø, søte og salte mandelbiter. Kanel og vanilje gir en ekstra julete smak.

Sjokoladefudge:

400 g søtet kondensert melk
100 g smør
250 g brunt sukker
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
100 g mørk sjokolade (70%), hakket
100 g honningristede mandler, hakket (se oppskrift under)

Honningristede mandler:
100 g mandler
1 ss smør
2 ss honning
havsalt

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør og honning i en stekepanne. Ha i hele mandler og rør til nøttene er godt dekket. Ta frem et stekebrett dekket med bakepapir. Fordel mandlene på brettet og strø over litt havsalt. Rist i ca 10 minutter eller til nøttene er gylne og aromatiske. Rør innimellom. Avkjøl.

Kle en form på 22×22 cm med bakepapir. Hakk mandlene og fordel dem utover formen. Ha alle ingredienser unntatt sjokolade og nøtter i en kjele og smelt mens du rører i blandingen. Prøv å få sukkeret til å smelte uten at blandingen koker. Ta blandingen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet og blandet inn. Hell fudgen over nøttene i formen (jeg klattet litt her og der før jeg glattet det utover). La fudgen avkjøle før du dekker den og setter den kaldt. Når den har fått stå over natten, kan du dele den i mindre biter og legge den i en tett boks. Oppbevares kaldt. Fine å gi bort til en du liker.

 

IMG_1484

(Visited 335 times, 1 visits today)

2 Comments

  • Reply 101bags May 19, 2015 at 11:22 am

    fantastic!

  • Leave a Reply