Pistasjpavlova med hvit sjokolade og jordbærkrem

image_pdfimage_print

IMG_1753

Julen er over, det er januar og jeg ser ingen grunn til å ikke begynne å tenke på vår og sommer. Eller hva? Julepynten er ute, inn med tulipaner, hvite lys og gåsunger. Jada, jada. Jeg VET hva du tenker. Vinteren er så vidt i gang og det er ennå lenge igjen. Men det gjør ingenting! Det er godt med litt kulde og snø, men det er ENDA bedre når man kan se frem til sommer og sol. Så da sønnen min ble åtte år i helgen, ville jeg bake en vårlig kake. Sprø og myk pavlova med krønsji pistasjenøtter og biter av hvit sjokolade toppet med syrlig jordbærkrem OG mengder av friske jordbær. Den kaka forsvant fort fra kakebordet, dét kan jeg love deg. 😉

Sommer-kommer-pavlova:

Til bunnen:
6 eggehvitter
300 g sukker
100 g hvit sjokolade, hakket
ca 100 g pistasjenøtter, hakket
1 ts hvitvinseddik

Til kremen:
ca 6 dl kremfløte
3 pakker jordbær
3 + 1 ss melis
en håndfull hakkede pistasjenøtter, til pynt

Sett ovnen på 140 grader. Begynn med å skille eggehvitter fra plommene. Dette er en avgjørende og viktig del av bakeprosessen! Kommer det eggeplommer i hvittene vil de ikke stivne. Bruk rene og tørre redskaper og hender og separer gjerne eggene ett og ett over en bolle som du etter hvert egg heller over i en annen bolle. På den måten slipper du å risikere at du har klart å skille fem egg perfekt også går det galt med det siste..

Pisk så eggehvitter mens du tilsetter sukkeret, en spiseskje av gangen. Når du har pisket ca fem minutter, kan du tilsette eddiken. Fortsett å piske (jeg bruker elektrisk) til du får en stiv og blank marengs som står av seg selv om du lager topper på den og som ikke rikker seg av flekken om du snur bollen med marengs oppned! Vend tilslutt forsiktig inn nøtter og sjokolade. Finn så frem et stekebrett som du dekker med bakepapir. Bre marengsen i en sirkel på ca 22 cm i diameter. (Tegn sirkel med blyant på baksiden av papiret hvis du ikke vil bruke øyemål). Stek kaken midt i ovnen i 1,5 time. Skru av ovnen og sett en tresleiv eller lignende i døråpningen og la kaken stå der og avkjøles, gjerne over natten.

Når kaken er avkjølt har du den forsiktig over på et kakefat. Mos ca 6 jordbær med en gaffel og rør inn 3 ss melis. Pisk kremfløten stiv med 1 ss melis (hvis du vil ha søtere krem tilsetter du bare mer). Vask jordbærene og skjær de i fire. Like før servering (jeg lagde kaken klar og satt den kaldt ca 1,5 time før servering og det gikk fint) blander du de moste jordbærene inn i kremen, men ikke bland for mye. Det er fint at kremen blir marmorert. Fordel kremen på kaken og topp med jordbær. Strø over pistasjenøtter og server.

IMG_1750

(Visited 549 times, 1 visits today)

6 Comments

 • Reply Ingvild January 12, 2015 at 5:20 pm

  Guri meg som eg fekk lyst på denne kaka, ikkje minst berre jordbærkrem!! Alltid mykje freistingar hos deg frøken! Og godt nytt år til familien!

  • Reply bollefrua January 19, 2015 at 2:20 pm

   Tusen, tusen takk, kjære deg! Og godt nyttår til deg! Kaken var himmelsk og jordbærkremen like så.. Hadde passet utmerket godt en varm sommerdag på tunet ditt. 🙂

 • Reply Inger Anne January 12, 2015 at 7:37 pm

  Hei!
  Kopi fra oppskriften:
  100 g hvit sjokolade, hakket
  ca 100 g hvit sjokolade, hakket

  Skal det være nøtter på den ene linjen?

  Kaken så usigelig god ut 🙂
  og jeg fikk øyeblikkelig assosiasjoner videre:
  En halvliter vaniljekrem på bunnen, en hakket banan oppå der, så kremlaget og bærene… sukk….. 😉

  • Reply bollefrua January 12, 2015 at 7:51 pm

   Det høres forførerisk godt ut, Inger Anne! Rettet oppskriften nå, takk for hjelpen. 🙂

 • Reply 101bags May 19, 2015 at 10:41 am

  fantastic!

 • Leave a Reply