Perfekte amerikanske pannekaker

image_pdfimage_print

IMG_1934

Det er den stille lykken, følelsen av fred. Når du kjenner at pusten din går rolig og bekymringer ikke lenger begrenser deg. For meg kan dette blaffet treffe meg, oftest helt alene, på kafe, med en bok, en kopp kaffe og nok tid til at jeg ikke må noe. Noen helgemorgener hjemme hos oss utspiller seg på samme måte. Lyset strømmer gjennom leiligheten, vi hører på jazz, barna fortaper seg i en rolig aktivitet og jeg, jeg lager verdens beste pannekaker. For å forlenge det hele. For de hellige stunder av flyt og frihet er sjeldne og verdifulle. Heldigvis vil vi alltid ha pannekaker. De smaker i allefall godt uansett.

Luftig lykke:

(ca 12 små pannekaker)

3 store egg

2 dl melk

150 g hvetemel

2 ss sukker

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

meierismør (til steking)

 

Begynn med å skille eggene. Vær nøye med å ikke få noe plomme i hvitten. Ha eggehvitter i en tørr og ren bolle. Tilsett sukker og en klype salt. Pisk sammen til en luftig og stiv marengs. (Anbefaler elektrisk visp, helst en som gjør jobben uten at du må holde den;). Rør så sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend marengsen inn i pannekakerøren. Behold så mye luft i røren som mulig.

Finn frem en stekepanne med non-stick-bunn. Smør pannen med meierismør og stek små pannekaker på middels varme. (Snu etter et par minutter og stek så et lite minutt på andre siden). Sever med noe du synes er godt. Jeg har dilla på smør, blåbærsyltetøy og et lite dryss melis. <3

 

Oppskriften har jeg fra Lise Finckenhagen.

(Visited 26,086 times, 1 visits today)

22 Comments

  • Reply annegretekaspersen February 21, 2015 at 12:10 pm

    Disse var perfekte, ja, og en fin måte å gjøre en forsinket bursdagsfrokost til eldstejenta god på. Jeg lagde dem glutenfrie og hadde litt mindre mel enn du oppga. Likevel var røren litt for tykk, så jeg spedde ut med litt mer melk. Hele familien digget dem! Her ble de hel-amerikanske med lønnesirup til. Tre tenåringsjenter ble sittende lenge rundt kjøkkenbordet en lørdag morgen og prate med sin mor om alt fra organdonasjon til politikk og verdier. Perfekt 🙂

    • Reply bollefrua February 21, 2015 at 4:39 pm

      Det høres så utrolig hyggelig ut, Anne Grete!! Fortsatt god dag til deg og dine. 🙂

  • Reply solveig April 19, 2015 at 8:32 am

    Hei Bollefrua
    Ville bare fortelle at de siste månedene har dette blitt vår faste søndagsfrokost, med lønnesirup – prøvde noen andre oppskrifter først, men har landet på denne – kjempegode – takk skal du ha 🙂

    • Reply bollefrua April 19, 2015 at 12:14 pm

      Så hyggelig! De er våre favoritter også. 🙂

  • Reply sorumrc February 14, 2016 at 9:36 am

    Hei! Nå har jeg benyttet denne oppskriften de siste 10 søndagene. Fantastisk godt!

    • Reply bollefrua February 14, 2016 at 6:53 pm

      Så hyggelig å høre! Fortsatt god søndag til deg!

  • Reply Alenefar December 3, 2016 at 5:17 pm

    Hei, super oppskrift og har brukt den en god stund nå. Men nå har den utviklet seg litt:
    Har erstattet ca halvparten av hvetemelet til en grovere type, lagt til 1-2 banan (etter størelse) og droppet vaniljesukkeret. (Tilpasser med mel eller melk etter fylde på røren)

    Har blitt en suksess og hun lille vil ha det hver dag 😛

    Thumbs up! (y)

    • Reply bollefrua December 6, 2016 at 8:56 am

      Hei! Så flink du er! Skal teste din variant.

  • Reply Tom-Andre Larsen January 13, 2017 at 12:14 pm

    Takk for ei enkel og veldig bra oppskrift! Jeg bruker halvt om halvt med speltmel og havremel, og korter ned melmengden med 20 gram.
    Lager disse flere ganger per måned, og alle i huset er like entusiastiske hver gang!

  • Reply Mine fem favoritter til morsdag og Valentines – Bollefrua February 11, 2017 at 11:41 pm

    […] Perfekte amerikanske pannekaker […]

  • Reply Kine Kringstad June 5, 2017 at 5:16 pm

    Nydelige pannekaker som blir kjempeluftige og deilige. Det beste er at man ikke trenger sukker i røren!

    • Reply bollefrua June 6, 2017 at 6:22 pm

      Så glad for at du likte dem! 🙂

  • Reply H.A.L August 2, 2017 at 11:27 am

    Jeg har prøvd utallige oppskrifter og det er denne som er den desidert beste med mest “fluff” i pannekakene!
    Også er den så enkel å lage.

    Jeg har i tillegg hatt oppi litt kardemomme siden husstanden her er veldig glad i det.

    Takk for oppskrift:)

    • Reply bollefrua August 2, 2017 at 8:58 pm

      Så koselig å høre! De er vår favoritt også. 🙂

  • Reply charlotte September 27, 2017 at 12:22 pm

    Kan man kage røren på kvelden, og steke de om morgenen? 🙂

    • Reply bollefrua September 27, 2017 at 3:39 pm

      Hei! Det kan du, men de vil ikke bli like luftige. Hele greia her er at de stivpiskede eggehvitene gjør dem så luftige og denne luften i røra forsvinner over natten..

  • Reply KokkeMonica February 27, 2018 at 10:51 am

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift. Denne ble suksess på morgenkvisten her i huset. Keep up the good work Bollefrua 🙂

    • Reply bollefrua March 10, 2018 at 9:12 am

      Takk for koselig melding! Stor klem. 🤗

  • Reply Kristine June 17, 2018 at 11:03 am

    Dette er verdens beste amerikanske pannekaker ❤️ Laget de til mine amerikanske venner, og de spurte om oppskriften🙈😄

    • Reply bollefrua August 12, 2018 at 6:19 pm

      Så utrolig hyggelig å høre! 😘

  • Reply Anonym :) August 6, 2023 at 7:55 am

    Hei vet du om jeg kan la røren stå over natten i kjøleskapet? Dersom jeg lager selve røren på kvelden?

    • Reply bollefrua August 6, 2023 at 7:05 pm

      Det går, men de vil ikke bli luftige på samme måte. De små luftboblene fra eggehvitene vil forsvinne. Lykke til!:)

    Leave a Reply