Fersk tagliatelle med pesto, asparges og cherrytomater (et innlegg om å lage middag med et hylende spedbarn på slep)

image_pdfimage_print

IMG_8080

 

Det måtte jo skje en eller annen gang. Og det blir garantert ikke siste. Bollefrua alene med tre barn. Alle er sultne, ingen er glade og samtlige burde strengt tatt snart vært i seng. Spedbarnet hyler, bare avbrutt av korte episoder hvor hun klarer å holde smokken i munnen eller utrolig nok dupper litt av. (Jeg veksler på å mate henne, bære henne og oppbevare henne diverse steder i håp om at hun vil sovne skikkelig). Én sønn gjør halvhjertet lekser, mens en annen helhjertet forsøker å sabotere eldstemanns gryende utdannelse. Bollefrua selv er en enarmet banditt med en kjerne som en trykkoker og vilt, utarmet (eller utammet?) blikk. På ubegripelig vis kommer maten på bordet, gutta på badet (og etterhvert i seng) og babyen kollapser i den ledige armen min. Når jeg endelig får spist (og fotografert) er maten kald, men heldigvis fortsatt god. Denne middagen er rask og lettlaget, det vil si: hvis omstendighetene er på din side. 😉

Pasta-pes:

(ca fire porsjoner)

250 gram fersk tagliatelle

en håndfull røde og gule cherrytomater, delt i to

ca 6-8 asparges, skåret i tre eller fire på langs

Pesto:

en liten plante basilikum, bladene (jeg knekker alltid med noen stilker også)

ca 20 gram ristede pinjekjerner

ca 30 gram parmesan eller peccoriniost 

0,5 ts havsalt

1 fedd hvitløk, i skiver 

6 ss god olivenolje

Ha alle ingrediensene til pestoen i en bolle og mos til puré med en stavmikser evt bruk blender. Kok pastaen etter anvisning på pakken og hiv aspargesen oppi det siste halvannet minuttet. Varm en vid stekepanne og ha i ca halvparten av pestoen. Hell vannet av pastaen, men spar noen skjeer av pastavannet. Ha pasta og asparges i stekepannen og bland med pesto og pastavann. Tilsett tomater og ekstra pesto. Server gjerne med revet parmesan. Og skynd deg og spis! (Før babyen våkner…)

 

Utslitt mor og datter

 

(Visited 535 times, 1 visits today)

5 Comments

  • Reply tessaswoodenspoon May 29, 2015 at 11:17 am

    Så deilig !!!!!!!!

    • Reply bollefrua May 29, 2015 at 7:23 pm

      Ja! Spiste det to dager på rad;)

  • Reply Ingvild May 31, 2015 at 9:45 am

    Kjære Bollefrue og bolla. Travel men fin tid du er inne i! Om du skulle ha tid og ork til å prøve deg på “skikkelege” boller så har eg ei veldig god oppskrift på gong – boller med sur mjølk (ikkje surmjølk). Trur du hadde likt dei bollene altså! Så eg har drista meg til å kalle meg bolleforskar i helga, men så er me jo i slekt også då:-) Hels familien!

    • Reply bollefrua June 9, 2015 at 11:30 am

      Takk, Ingvild! Kanskje noe å servere når vi kommer innom i sommer?;) Stor klem til deg!!

  • Reply Kremet kyllingform med pesto og bacon – familiens favoritt! – Bollefrua May 26, 2016 at 6:21 pm

    […] ss god pesto pluss ekstra til å ringle over ved […]

  • Leave a Reply