Doble sjokoladecookies med kokos

image_pdfimage_print

IMG_8730

Finnes det noe bedre enn nystekte sjokoladecookies? Jo, rykende ferske sjokoladecookies med kokos, mandel og mokkasmak! Disse smaker som den klassiske “negerbollen” (beklager FULLSTENDIG politisk ukorrekt), bare i kjeksform. Blir aldri feil det. 😉

Du trenger:

80 gram smør, romtemperert

0,5 dl brunt sukker

0,5 dl hvitt sukker

1 stort egg

0,5 ts vaniljeekstrakt

0,5 dl kakao

1,25 dl og tre ss siktet hvetemel

0,25 ts natron

0,5 ts espressopulver (instant)

75 g hakket mørk sjokolade

0,75 dl kokosflak (bruk revet kokos om du ikke får tak i flak)

Topping:

ca 0,5 dl hakkede mandler

ekstra kokos

litt havsalt (kan sløyfes)

Sett ovnen på 175 grader og dekk et stekebrett med bakepapir. Ha sukker og smør i en bakebolle og pisk luftig i ca ett minutt. Ha i egg og vanilje og pisk litt til. Bland alt det tørre minus kokos og sjokoladebiter i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i de våte og pisk til alt er blandet. Vend inn sjokolade og kokos til slutt. Bruk to teskjeer og lag ca 12-14 kuler av deigen, lag dem så runde du klarer. Press hver kule litt ned og strø over kokos, hakkede mandler og havsalt. Stek midt i ovnen i ca 7-8 minutter. Ta brettet ut og la cookiesene avkjøle helt på brettet. (Oppbevar i tett boks). KOS DEG!

 

 

(Visited 175 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply