Forrige helg var jeg på julebord med noen venninner. Vi lagde all maten selv, fire fabelaktige retter. Måltidet ble avsluttet med denne fantastisk sjokoladete og seige sjokoladekaken, servert i to lag med en nydelig ganache i midten av melkesjokolade, kremfløte og litt smør. Som tilbehør valgte vi en god vaniljeis og bær. Nydelig!
Dette er for øvrig en genial dessert å gjøre klar feks dagen i forveien, når du skal forberede fest eller store middager. Perfekt til nyttårsaften!
Du trenger:
(12 stykker)
Til kaken:
100 g smør
2 egg
3 dl sukker
90 g siktet hvetemel
4 ss kakao
1,5 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Til fyllet/ganachen:
200 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
1 ts honning
25 g meierismør
Til servering:
vaniljeis
bær
- Start med å lage fyllet: Hakk sjokolade. Kok opp fløte og honning og sett til side. Tilsett sjokoladen i fløteblandingen og rør til sjokoladen er smeltet, rør så inn smøret til du har en blank og fin krem. Avkjøl og sett i kjøleskap i en time.
- Sett ovnen på 150 grader.
- Kle en form (25×35 cm) med bakepapir.
- Smelt smør.
- Pisk egg og sukker raskt sammen. Rør inn smøret.
- I en annen liten bolle blander du sammen mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver.
- Sikt melblandingen ned i eggeblandingen og bland sammen til en røre.
- Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl i form.
- Løft papiret med kaken ut og legg kaken på en fjøl. Skjær kaken i to midt på kortsiden så du står igjen med to like store deler.
- Bre det avkjølte melkesjokoladefyllet på den ene halvdelen. Brett den andre halvdelen over slik at du får en “sandwich”.
- Sett hele kaken kaldt, gjerne i fryseren, i 30 minutter så det blir lettere å skjære den opp.
- Del kaken først i seks kvadrater og del så hvert kvadrat til to trekanter på skrå, diagonalt.
- Server med en god vaniljeis og bær.
- KOS DEG
7 Comments
I oppskriften er det skrevet 1.5 ts vaniljesukker o igjen 2 ts vaniljesukker. Jeg antar det skal være 1,5 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker eller?
Det stemmer! Går litt fort i svingene innimellom. 😀
tusen takk for kjapt svar! den ser himmelsk god ut mums!!!!
Igår serverte jeg din superdupergode sjokoladekake til klubben og alle ble helt euforiske!!!!!!!! inklusive meg selv og jeg som svensk har prøvd nesten hundre forskjellige “kladdkakor” dvs “småklissete” sjokoladekaker under 30 års tid men denne tar absolutt første pris! Serverte også i går “verdens beste foccaciabrød” med basilikum-hvitløk-olivenolje og den fikk også ovasjoner. Jeg kaldhevet i kjøleskapet med kaldt vann over natten o det ble ennå bedre. Har lavet den flere ganger før men da bakt på vanlig måte med varmt vann.
Takk igjen for en helt fantastisk blogg med bra beskrivelse o fine bilder. GOD JUL!!!!
Denne glemte jeg å svare på! Og jeg som ble SÅÅÅ glad for meldingen du skrev. Tusen takk for gode ord, Ingeborg! Og glad du er fornøyd med oppskriftene på bloggen. Riktig god jul til deg! 🙂
Denne lages til nyttårsmiddagen i morgen! Har servert den en gang tidligere, og den forsvant på et blunk! Altfor liten kake… ? Flere ba den gang om oppskriften, og i morgen serveres altså denne supergode kaken på nytt! Gleder meg, men vurderer å lage dobbel porsjon… (så jeg også får noe…)
Håper du fikk smake litt! 😉 Godt nyttår, Irene! 🙂