Himmelsk “kladdkake” med melkesjokoladefyll

image_pdfimage_print

IMG_9469

 

Forrige helg var jeg på julebord med noen venninner. Vi lagde all maten selv, fire fabelaktige retter. Måltidet ble avsluttet med denne fantastisk sjokoladete og seige sjokoladekaken, servert i to lag med en nydelig ganache i midten av melkesjokolade, kremfløte og litt smør. Som tilbehør valgte vi en god vaniljeis og bær. Nydelig!

Dette er for øvrig en genial dessert å gjøre klar feks dagen i forveien, når du skal forberede fest eller store middager. Perfekt til nyttårsaften!

Du trenger:

(12 stykker)

Til kaken:

100 g smør 

2 egg

3 dl sukker

90 g siktet hvetemel

4 ss kakao

1,5 ts vaniljesukker 

2 ts bakepulver

Til fyllet/ganachen:

200 g melkesjokolade 

1 dl kremfløte 

1 ts honning

25 g meierismør

Til servering:

vaniljeis

bær

  1. Start med å lage fyllet: Hakk sjokolade. Kok opp fløte og honning og sett til side. Tilsett sjokoladen i fløteblandingen og rør til sjokoladen er smeltet, rør så inn smøret til du har en blank og fin krem. Avkjøl og sett i kjøleskap i en time.
  2. Sett ovnen på 150 grader.
  3. Kle en form (25×35 cm) med bakepapir.
  4. Smelt smør.
  5. Pisk egg og sukker raskt sammen. Rør inn smøret.
  6. I en annen liten bolle blander du sammen mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver.
  7. Sikt melblandingen ned i eggeblandingen og bland sammen til en røre.
  8. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 30 minutter.
  9. Avkjøl i form.
  10. Løft papiret med kaken ut og legg kaken på en fjøl. Skjær kaken i to midt på kortsiden så du står igjen med to like store deler.
  11. Bre det avkjølte melkesjokoladefyllet på den ene halvdelen. Brett den andre halvdelen over slik at du får en “sandwich”.
  12. Sett hele kaken kaldt, gjerne i fryseren, i 30 minutter så det blir lettere å skjære den opp.
  13. Del kaken først i seks kvadrater og del så hvert kvadrat til to trekanter på skrå, diagonalt.
  14. Server med en god vaniljeis og bær.
  15. KOS DEG

IMG_9483

(Visited 879 times, 1 visits today)

7 Comments

  • Reply Ingeborg Lagergren November 30, 2015 at 5:36 pm

    I oppskriften er det skrevet 1.5 ts vaniljesukker o igjen 2 ts vaniljesukker. Jeg antar det skal være 1,5 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker eller?

    • Reply bollefrua November 30, 2015 at 8:00 pm

      Det stemmer! Går litt fort i svingene innimellom. 😀

      • Reply Ingeborg Lagergren November 30, 2015 at 11:35 pm

        tusen takk for kjapt svar! den ser himmelsk god ut mums!!!!

  • Reply Ingeborg Lagergren December 17, 2015 at 4:06 am

    Igår serverte jeg din superdupergode sjokoladekake til klubben og alle ble helt euforiske!!!!!!!! inklusive meg selv og jeg som svensk har prøvd nesten hundre forskjellige “kladdkakor” dvs “småklissete” sjokoladekaker under 30 års tid men denne tar absolutt første pris! Serverte også i går “verdens beste foccaciabrød” med basilikum-hvitløk-olivenolje og den fikk også ovasjoner. Jeg kaldhevet i kjøleskapet med kaldt vann over natten o det ble ennå bedre. Har lavet den flere ganger før men da bakt på vanlig måte med varmt vann.
    Takk igjen for en helt fantastisk blogg med bra beskrivelse o fine bilder. GOD JUL!!!!

    • Reply bollefrua December 20, 2015 at 7:01 pm

      Denne glemte jeg å svare på! Og jeg som ble SÅÅÅ glad for meldingen du skrev. Tusen takk for gode ord, Ingeborg! Og glad du er fornøyd med oppskriftene på bloggen. Riktig god jul til deg! 🙂

  • Reply Irene December 31, 2016 at 12:12 am

    Denne lages til nyttårsmiddagen i morgen! Har servert den en gang tidligere, og den forsvant på et blunk! Altfor liten kake… ? Flere ba den gang om oppskriften, og i morgen serveres altså denne supergode kaken på nytt! Gleder meg, men vurderer å lage dobbel porsjon… (så jeg også får noe…)

    • Reply bollefrua January 1, 2017 at 6:34 pm

      Håper du fikk smake litt! 😉 Godt nyttår, Irene! 🙂

    Leave a Reply to Ingeborg Lagergren Cancel Reply