Verdens beste waldorfsalat!

image_pdfimage_print

IMG_9650

Er du på jakt etter den perfekte waldorfsalat? Look no further! Denne oppskriften har fulgt min familie i en årrekke og den leverer ALLTID. Og hver gang jeg lager den tenker jeg: Fy flate så enkelt og godt! Hvorfor lager jeg ikke dette oftere?

En perfekt blanding av smaker og konsistens. Litt søtt, litt syrlig, litt bittert og litt salt. Har fortsatt litt igjen i kjøleskapet som jeg skal kose meg med i kveld og vet du hva? Jeg deler ikke med noen så du får lage din egen! 😉

Waldorfvinneren:

3 epler

3 ananasringer, i små biter
3 stilker stang selleri, i tynne skiver
100 gram druer, delt i to

1 dl valnøtter

1,5 dl majones

1,5 dl pisket kremfløte

litt sitronsaft

2 ts sukker

 Ha skårne frukt, grønnsaker og nøtter i en bolle og bland sammen.  Pisk fløten med sukker, men ikke stivpisk den. Ha i majones og pisk til alt så vidt er blandet. Smak til med sitronsaft, ca 3-4 ts. Ha kremblandingen over i bollen med frukt og grønnsaker og bland alt. Sett kjølig til servering. SPIS. 

IMG_9659

(Visited 11,163 times, 6 visits today)

5 Comments

  • Reply Maria December 28, 2015 at 6:22 pm

    Hvor mange porsjoner er oppskriften til?

    • Reply bollefrua December 28, 2015 at 8:21 pm

      Skal det være som tilbehør til kalkun eller koldtbord? Vi har det oftest til koldtbord og da til ca åtte personer. Kalkun, kanskje seks? Men lag nok, for den er GOD! (Også dagen etter:)

  • Reply Maria December 28, 2015 at 10:33 pm

    Det skal være tilbehør til kalkun, og vi er 8 pers. Lage litt ekstra da:) Takk for svar:)

    • Reply bollefrua December 28, 2015 at 11:21 pm

      Ja! Tror den får ben å gå på. 🙂

  • Reply Ti enkle og smakfulle retter til koldtbordet – Bollefrua May 8, 2016 at 6:45 pm

    […] Her har du noen forslag til enkel og god mat  til sommerfesten, konfirmasjon, 17.mai, jentekveld osv. Håper du finner noe som smaker! 🙂 http://bollefrua.no/2015/12/27/verdens-beste-waldorfsalat/ […]

  • Leave a Reply