Hohoi! Denne middagen skal jeg si var en skikkelig høydare! Krydrede kjøttboller proppfulle av smak og en lettvint og kremet currysaus med et lite kick. Sunn og rask hverdagsmiddag som jager vekk all januarblues.Vel bekomme! 🙂
Du trenger:
(til ca 4 personer)
Til kjøttbollene:
600g kjøttdeig av svin, du kan også bruke tilsvarende mengde annet kjøtt
1 medium løk, grovhakket
1 egg, kjapt pisket sammen
50 gram brødsmuler av feks loff
0,5-1 rød chili, renset for hinner og frø og skåret i skiver
2 ts revet ingefær
1 ts garam masala krydder
2 ss hakket koriander
1 ts havsalt
litt nykvernet pepper
olivenolje til å smøre stekebrettet
Til sausen:
1 ts rød karripasta (fra glass)
2 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk
4 tomater, finhakket
250 ml kokosmelk
1,5 dl vann
0,5 stor terning kyllingbuljong
Evt litt sitronsaft (smak deg frem)
2 ts brunt sukker
Sett ovnen på 250 grader varmluft og smør et stekebrett med olivenolje.
Finn frem en foodprosessor og ha i løk, ingefær og chili. Kjør til finhakket. Skrap ned fra kantene med en slikkepott. Ha i resten av ingrediensene til kjøttbollene og kjør til alt er blandet. Form runde, rustikke boller med en teskje og feks en iskremskje og sett på stekebrettet. Stek midt i forvarmet ovn i 8 minutter.
Slik lager du sausen: Ha litt olje i en stor stekepanne og ha i ingefær og hvitløk. La surre et minutt på medium varme før du har i karripasta. Stek et minutt til før du har i tomatene og lar alt kose seg i ca 3 minutter. Tilsett så kokosmelk, vann og buljong og la alt småkoke i 5 minutter. Rør til slutt inn sukker og evt pittelitt sitron (smak først). Varm kjøttboller i saus og server med ris og grønnsaker etter eget ønske. SPIS.
2 Comments
Hei! Mener du 50 gram brødsmuler eller 50 stykk brødsmuler(kan jo være ymse) Hilsen
Ingeborg lagergren
50 gram! 🙂