I. Dag. Våknet. Babyen. Min. Fem.
Fem.
Det. Er. Ikke. Greit.
Det. Er. Altfor. Tidlig.
Hva. Gjør. Man. For. Å. Få. Tiden. Til. Å. Gå. Når. Man. Våkner. Fem.
Man. Baker. Sykt. Gode. Brød.
Og. Tenker. På. At. Alt. Går. Over.
Spiser. Brød. Med. Smør.
Vekker. Mannen.
Og. Legger. Seg. Og. Sover.
Du trenger:
(2 brød)
1 pose tørrgjær
6 dl lunkent vann
2 ts salt
2-3 ss mørk sirup
3 ss mykt meierismør
3,5 dl siktet rugmel
12,5 dl siktet hvetemel
Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt deigen i 10 minutter.
Kle to brødformer med bakepapir.
Ha deigen på benken og form til to avlange emner. Legg emnene over i brødformer, strø evt over litt mel og sett dem midt inn i en KALD stekeovn. Skru ovnen på 200 grader og stek i 50 minutter. Brødene hever i ovnen mens temperaturen stiger. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. KOS DEG.
10 Comments
hei, kan man utelate sirupen fra oppskriften?
hilsen nybegynner
Ja, men kanskje bruke litt honning i stedet? For smakens skyld. 🙂
Heia,
tusen takk for mange gode oppskrifter:) hvordan er disse brødene å fryse?
Det funker fint! Fortsatt god kveld til deg!:)
Hei Bollefrue, utrolig kjekt med all dine oppskrifter. Vi har en bakemaskin i huset men jeg ble lei av den og syntes at brødene ble veldig fort tørr. Allerede etter en halv dag. Jeg prøvde alt slags men vi fikk det ikke til.
Så da leitet jeg på google etter å bake brød og så kom jeg her til din fantastiske side. Jeg har nå lagt forskjellige brød og de er virkelig knallgode. Men når jeg i dag tidlig prøvde dette brødet så ble han rett og slett ikke gjennom stekt etter 50min. Da satt jeg de tilbake og prøvde til ytterlig 20 min. til men fortsatt ikke gjennom stekt. Hva er det jeg gjør feil? Ha en strålende dag.
Det var veldig synd! Hadde de hevet skikkelig?
Endelig en brødoppskrift til og med jeg fikk til å fungere, for første gang i mitt liv (i en alder av fler-og-tredve) har jeg bakt brød som er myke og luftige 😀
Bra jobba! Du er rå! 🙂
De står i ovnen nå. ser kjempe fine ut. De er allrede hevet en god del og begynner å bli gylldne også er det liksom 20 min igjen. Hvor mye kan temp variere fra ovn til ovn?
Det vet jeg ikke. Men lurt å legge over litt aluminiumsfolie over brødene om de blir fort mørke under steking.