Så enkelt lager du sprø smuldrepai!

image_pdfimage_print

IMG_1475

Det er mandag, det er tirsdag, det er onsdag, jeg vet ikke. Det er ikke så viktig. Det er ferie. Sommerdagene renner som en lang, rolig elv med kun enkelte innslag av litt sure miner og dårlig stemning. Familien er i vater.

Ingen planer. Ingen matpakker. Ingen biler. Ingen avtaler. Ingen lekser. Ingen stressemorgener. Ingen ukeshandling. Ingen vekkeklokke. (Unntatt babyen vår). Ingenting vi må. Eller bør. Eller skal. Bare det vi vil. Hvis vi vil.

Og det vi vil er å spise smuldrepai!
Du trenger:

ca 12 stilker rabarbra eller tilsvarende mengde feks epler, skrelt og i biter

2 nektariner, i biter

ca 10 jordbær, i biter

evt 2-3 ss sukker å strø over frukten

1 ts kanel

3 dl sukker

1,5 ss melk

1 ts bakepulver

3 dl siktet hvetemel

100 g kaldt smør, i terninger 

Sett ovnen på 175 grader.

Smuldre smøret i melet med fingrene til det har en smulete konsistens. Ha i sukker, bakepulver og melk og bland alt til en jevn deig.

Ha frukten i en ildfastform og strø over kanel og litt sukker. Fordel paideigen jevnt utover frukten så den har ett ganske tett lokk.

Stek midt i ovnen i ca 30-35 minutter eller til paien har fått en gyllen sprø topp. Server lunken med feks vaniljeis eller creme fraiche.

KOS DEG.

PS. Takk for oppskriften, Camilla!

(Visited 2,254 times, 1 visits today)

3 Comments

 • Reply hanne.kjel July 14, 2016 at 6:47 am

  Jeg har barnebarn med laktose-og mel allergi — bytter derfor ut melet med malte mandler (mandelmel er for dyrt) ! Det fint når oppskriftene forteller om alternativer !

 • Reply hanne.kjeldahl Nilsson July 14, 2016 at 6:51 am

  Jeg har barnebarn med lactose,egg og melallergi så jeg bytter ut melet her med malte mandler (mandelmel er uforholdsmessig dyrt) — alltid fint med alternativer i oppskrifter. Vi her i Norge burde være flinkere til å bruke bær i baking – slik smuldrepai er populært hele bærsesongen !!

  • Reply bollefrua July 14, 2016 at 5:21 pm

   Så hjertens enig! Fortsatt god sommer:)

  Leave a Reply