Seig sjokoladekake med luftig melkesjokoladeglasur

image_pdfimage_print

Det er søndag. Jeg ligger i sofaen og tenker på hvorfor jeg ikke føler meg mer voksen. Hvorfor vil ingen bli voksne? Det er ikke fordi jeg er redd for rynker eller fordi jeg vil føle meg kul og ungdommelig igjen. Jeg vil ikke være voksen fordi det er så fantastisk skummelt! Fordi det å innse at det er jeg som har ansvaret, at jeg ikke lenger bare kan ringe mamma, det skremmer meg. Så da går jeg bare rundt og later som. Og gjør voksne og flinke ting. Og håper at ingen oppdager at jeg egentlig bare er en forvirret 20 åring som spiser sjokoladekake i smug.

Du trenger:

(Oppskrift er hentet fra “Fridas Bakblogg”)

Til kaken:
100 g smør
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
0,5 dl kakao
1 ts vaniljesukker
0,5 ts salt

Til glasuren:
100 g melkesjokolade
100 g Philadelphia ost
0,5 dl kremfløte

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en springform (20 cm i diameter) og kle bunnen med bakepapir. Smør kantene på formen.

Smelt smøret på lav varme. Pisk sammen egg og sukker og rør inn det smeltede smøret. Tilsett de tørre ingrediensene og bland til du har en klumpfri røre. Hell over i formen og stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl kaken før du setter den en time eller to i kjøleskapet.

Smelt sjokoladen forsiktig i mikro eller over lav varme/vannbad. La den avkjøle litt.

Pisk sammen Philadelphia ost og kremfløte til en luftig blanding. Vend inn den smeltede sjokoladen. Fordel glasuren på den kalde kaken, jeg synes det blir fint når man bruker en sprøytepose.

 

Kos deg.

(Visited 428 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Anne-Grete March 12, 2018 at 6:09 pm

  Please, ikke bli voksen, for da kan vi andre late som, vi også!

  • Reply bollefrua April 5, 2018 at 5:30 pm

   Bra plan, søta! 🙂

 • Reply Cecilie March 14, 2018 at 10:21 am

  Kjenner meg igjen…vil ikke bli voksen🙀
  Men for Guds skyld fortsett å spis sjokoladekake i smug…da føler jeg meg ihvertfall litt normal🤣🤣
  Klem C

  • Reply bollefrua April 5, 2018 at 5:29 pm

   Tusen takk, søte deg!! 🙂

  Leave a Reply