Luftig hverdagsbrød med verdens beste skorpe

image_pdfimage_print

Dette brødet, ass. Veldig enkelt å lage, ubeskrivelig godt. Og skorpen er faktisk så digg at om den var på Tinder, så hadde jeg sveipa til høyre og datet den. 😉

Du trenger:

3,25 dl melk
35 g meierismør
1 ss honning
6 g salt
1 pose tørrgjær
100 g sammalt speltmel eller hvetemel
400 g siktet hvetemel

Slik gjør du:

Smør en brødform med smeltet smør og kle den med bakepapir i bunnen. Sett til side.

Ha smøret i en liten kjele og smelt det på lav varme. Tilsett honning og melk og varm forsiktig blandingen til den er lunken, ikke varm. Ha det sammalte melet, gjæren, saltet og mesteparten av hvetemelet (hold igjen en dl) i en eltebolle. Bland raskt. Hell over den lunkne væsken og elt i fem minutter (10 minutter om du gjør det for hånd). Hvis deigen virker klissete tilsetter du litt og litt av den siste desiliteren med mel til deigen «slipper kanten av bollen». Når deigen er ferdig eltet dekker du bollen med et rent kjøkkenhåndkle og setter den til heving i ca en time eller til dobbel størrelse. Så har du deigen på benken og knar den raskt sammen slik at du “slår luften ut av den”. Form deigen til en avlang pølse som passer oppi brødformen og legg deigen i formen. Dekk på nytt med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca en time. Sett ovnen på 200 grader (vanlig over- og undervarme). Strø litt mel over brødet (kun til pynt) og snitt brødet på skrå med en sylskarp kniv. Stek brødet midt i ovnen i ca 35 minutter eller til brødet er gyllent og har en hul lyd når du banker på det. Tipp brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Kos deg.

(Visited 1,015 times, 5 visits today)

10 Comments

  • Reply Grådig godt March 1, 2018 at 12:30 pm

    Du vet det ikke selv, men det var du som lærte meg å bake brød;)
    Jeg har skrevet et innlegg om dette og postet på den nye bloggen min. Jeg har linket til deg og håper dette er greit.
    Ha en fin dag:)

    • Reply bollefrua March 10, 2018 at 9:11 am

      Beklager sent svar! Takk for hyggelig melding!! Bare bruk oppskrifter og link, det er bare kos. Klem til deg!

  • Reply Karina March 10, 2018 at 7:04 am

    Hei. Skal prøve å bake brød for første gang i morgen og fant denne. Jeg har sånn “vanlig” gjær i kjøleskapet, er det ok? Jeg er helt grønn på dette. Har bursdag i dag for vår minste, så rekker ikke butikken for å kjøpe noe annet.

    • Reply bollefrua March 10, 2018 at 9:08 am

      Det går fint!! Lykke til. 🤗

  • Reply Andreas January 6, 2019 at 9:12 pm

    Hei!

    Fantastisk lett og meget god oppskrift/brød. Et tips på og få en enda bedre og crispy skorpe er og sette på grillen 1-2 min rett etter at den er ferdigstekt👍🏻
    Følg ellers oppskriften slavisk, så vil man få et fantastisk resultat!

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:47 am

      Beklager sent svar! <3 Og takk for tips. 🙂

  • Reply Anette May 14, 2019 at 8:36 am

    Hei, hvilken str bruker du i brødform her? Gleder meg til bake brød 😉

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:30 am

      Beklager sent svar! <3 En stund siden jeg bakte dette, men tipper 1,5-2 liters brødform.

  • Reply Wilhelm February 23, 2020 at 9:29 pm

    Meget godt, men anbefaler å legge inn litt frø av diverse sorter😊

    • Reply bollefrua April 26, 2020 at 4:47 pm

      🙏🏼👍🏼🤗

    Leave a Reply