Pai med brie, tomat og oliven (og helt halal)

image_pdfimage_print

I går var starten på Ramadan, muslimenes fastemåned. De hverken spiser eller drikker mellom soloppgang og solnedgang og jeg vil tro at det kan bli ekstra lange dager nå i de lyse sommernettene. Jeg skal ikke skrive så mye mer om dette annet enn at jeg er imponert over deres utholdenhet og overbevisning, ramadan mubarak! Forrige uke hadde jeg lunsjbesøk på øya av min venninne Farah og hennes to barn. Jeg må alltid tenke litt ekstra når jeg skal lage halalmat, og synes vegetarmat er en trygg og god løsning. Denne paioppskriften fant jeg på nettet (Matprat) kvelden før hun skulle komme og heldigvis hadde jeg alle ingrediensene i hus (eller skal jeg si hytte). Jeg skal innrømme at pai vanligvis ikke er en favoritt, mest fordi jeg synes de kan bli litt kjedelige og smakløse. MEN IKKE DENNE!

Paibunn:
125 g kaldt smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
1 stk rødløk
70 g brie
ca 16 stk kalamataoliven
6 stk plommetomat/ eller tilsvarende cherrytomater
2 ss hakket frisk basilikum
1 ts salt
½ ts pepper
5 stk egg
3 dl melk
litt revet parmesanost (valgfritt)
Lag først paibunnen. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i minst 30 minutter, gjerne lenger (natten over). Bruk hender eller foodprosessor. Trykk deigen ut i en paiform, eller bare en vanlig springform som jeg brukte i mangel på noe anne,  og prikk den med en gaffel. På tv bruker de alltid kjevle, men jeg synes det er vanskelig å få det tynt nok.  Forstek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gylden.
Surr hakket løk så vidt i en panne, del brie i biter, oliven i to og tomatene i skiver eller i to. Ha alt over i det ferdige paiskallet sammen med litt revet ost.
Hell over sammenvispet egg, melk og urter.
Stek paien på 180 °C i ca. 25 minutter til paien har satt seg. Vi spiste grønn salat til og det funket fint.
(Visited 274 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Pai , Uncategorized

TAGGED AS:

1 Comment

  • Reply Om en god ostepai. Og om å jukse litt på forhånd. « Bollefrua August 4, 2012 at 7:15 pm

    […] jeg ferdig paideig. Hvis du merker at du hisser deg litt opp over dette, så er det bare å klikke her (altså trykke, ikke KLIKKE) og så kan du lage paideigen din fra […]

  • Leave a Reply