Rødbetsalat! (På tide å ta den røde baron inn i varmen igjen)

image_pdfimage_print

Jeg er veldig glad i kokebøker og noen av favorittene mine er skrevet av Gøril Wiker. (Så jeg ble litt starstruck da jeg oppdaget at en av favorittkollegaene mine var niesen  hennes!) Anyway, Gøril Wiker er opphavskvinnen til denne superfreshe rødbetsalaten som burde gjøre alle fordommer om rødbeter til skamme. Det er lenge siden jeg leste selve oppskriften, men dette er i allefall sånn jeg lager den.

Til rødbetsalat trenger du:

ca 5 rødbeter (jeg fant årets norske)

3 vårløk (er du i beit, kan du fint bruke purre)

en raus neve valnøtter

ca en halv pakke streit fetaost

en god ts honning

en klatt smør eller litt olje

evt litt nykvernet pepper

Rødbeter må koke leeeeeenge, så begynn en god stund  før du planlegger å spise dem (kan kokes dagen før også, no stress). Er rødbetene store nok, må de koke oppmot en time, er de møre er de ferdige. Avkjøl. Valnøttene ristes i en tørr panne, sett til side. Vårløk kuttes i skiver og surres så vidt myke i smør og honning. Fetaost skjæres i terninger. Finn et fat du liker og skrell rødbeter før du skjærer de i tynne skiver og legger på fatet. (NB! Den røde baron smitter over på alt, bruk forkle og evt plasthansker for ellers får du rosa hender). Ha fetaost over, fortsett med valnøtter og tilslutt den lune vårløken og evt litt pepper. Komboen søt, salt, bitter og syrlig, samt de ulike teksturene, er helt konge i denne retten. Den egner seg som tilbehør til feks grillmat, som en forrett, på koldtbordet eller som tapas: you name it. God er den åkke som.

(Visited 648 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Brunch , Salat , Tilbehør

TAGGED AS:

6 Comments

  • Reply Ellen September 6, 2012 at 11:20 am

    Nyyydelig

    • Reply bollefrua September 6, 2012 at 11:34 am

      Så hyggelig!! Tusen takk, Ellen!:)

  • Reply Underholdning September 11, 2012 at 7:49 am

    […] fra Bollefrua: "Komboen søt, salt, bitter og syrlig, samt de ulike teksturene, er helt konge i denne […]

  • Reply Finalistene i 17. mai-utfordringen September 11, 2013 at 8:47 am

    […] Pinxtos fra Lillians Matblogg. 17.mai-punsj fra Cocktail Chic. Pasjonsfruktostekake fra En Smak. Rødbetesalat med fetaost og valnøtter fra […]

  • Reply Kathrine Dugstad September 28, 2015 at 8:01 pm

    Hei Astrid, laget denne supergode rødbetsalaten idag. Elsker rødbeter! Sprøstekte spekeskinke og hadde over, det ble veldig godt! Søtt&salt?

    • Reply bollefrua September 28, 2015 at 8:47 pm

      Så bra, Kathrine! Rødbetene er sykt gode nå. Tror jeg må lage denne selv. 🙂

    Leave a Reply to bollefrua Cancel Reply