Jeg bakte et syyyyyykt godt brød til suppa i går. (Jepp, så godt at jeg tillater meg å skrive sykt med seks y’er). Ikke var det spesielt krevende heller, så dette burde du teste.
Tortano – fylt brød på sitt beste:
15 gram fersk gjær
3 dl lunkent vann
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
1 ts salt
12 kalamataoliven uten sten, delt i to
ca 7 – 8 dl hvetemel
Fyll:
2 soltørkede tomater
en raus håndfull basilikumblader
2 fedd hvitløk
ca 2 ss olivenolje eller solsikkeolje (avhengig av hva du foretrekker)
1 ss pinjekjerner
litt salt og pepper
revet manchego ost eller annen ost du digger
Begynn med å smuldre gjær i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett alle ingredienser utenom mel og rør rundt. Så tilsetter du mel til deigen slipper bollen eller ikke er for klissete. Jeg beklager at jeg ikke kan være mer spesifikk, men i orginaloppskriften sto det 6,5 dl hvetemel og det oppdaget jeg var alt for lite. Det er aldri bra med for mye mel, men du skal kunne kjevle den ut evt trykke den ut til et rektangel, så den må kunne samarbeide. Hev deigen i 40 – 50 minutter og kjelve så ut til et rektangel.
Kjør alle ingrediensene til fyllet, minus osten, i en foodprosessor eller med stavmikser til en glatt saus/pesto. Smør på deigen og ha på revet ost.
Rull sammen til en avlang pølse og form til en krans som du legger på et bakepapirkledd stekebrett.
Sett ovnen opå 250 grader. Hev under plast i ca 30 minutter. Sett brødet inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek i 30 minutter og avkjøl på rist. Dette brødet smakte fortsatt saftig og digg dagen etterpå. Nice!
Grunnoppskriften oppdaget jeg her, men jeg fant på fyllet helt selv;)
6 Comments
serriøst! nei, deigen skal de ALDRI ta fra oss!
Du kan få sagt det! 🙂
Oi oi oi! Det så godt ut!
Tusen takk! Anbefales:)
Hei! Har prøvd oppskriften, brødet ble knallgodt!
Åh, så bra! Jeg har tenkt at jeg snart må teste ut versjon to av det brødet fordi det var så himla godt. 😉 Ha en god kveld!