Frokostmuffins. Og tåketanker.

image_pdfimage_print

Det er tirsdag og ute er det så mørkt at det kjennes at som at det aldri mer skal bli lyst. (Min krok er kald med grå gardiner som stenger solen ute). Og på sitt eget vis har mørket krøpet inn i sjela mi og tåkelagt meg.  Ikke en gang det faste lyset fra mitt indre fyr som blinker og sier: Hva skal jeg spise i dag? synes å nå frem til meg. Og da er det ille, jeg sier det bare. Men hjemmefra har jeg lært at det hjelper å glemme seg selv. At det er lurt å spørre noen: Hva kan jeg gjøre for deg? Men det er ingen å spørre, bare den brune bananen, så da gjør jeg det. (Min seng er smal og golvet griner, jeg prater med min pute… Og en brun banan). Og bananen vil bli en saftig frokostmuffins, med et innslg av kokos og løfter om sydlige strøk. (Tåketanker, gi meg fred. Jeg trenger en frokostmuffins å våkne med.)

Frokostmuffins:

ca 10 stk

1 banan, most
3,75 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
21ts vaniljesukker
1/4 ts salt
40 g smeltet smør
1 stort egg 
1 dl melk
50 g hakkede valnøtter
1 dl havregryn
0,5 dl kokos samt litt ekstra til å strø over før steking

Sett ovnen på 200 grader. Bland mel, salt, sukker, bakepulver og vaniljesukker med smeltet smør. Bruk foodprosessor om du vil, jeg brukte sleiv. Ha så i resten av ingrdiensene og bland godt. Ha røren i muffinsformer som du har satt i et muffinsbrett. Fyll de 3/4 fulle. Strø over litt kokos. Stek midt i ovnen 1 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

(Visited 320 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Frokost , Muffins

TAGGED AS:

2 Comments

  • Reply Marie November 13, 2012 at 8:29 pm

    Det er mørket. Og kulda. Vinteren ass. Da gjelder det å omgi seg med lysende mennesker!

    • Reply bollefrua November 13, 2012 at 8:44 pm

      Nettopp! Jeg savner deg. Hvor er du?

    Leave a Reply