Enkle grove rundstykker. Helt sjef.

image_pdfimage_print

Forrige uke kom sjefen min bort til meg og sa: “Kan du ikke lage noen grove rundstykker til bloggen som til og med jeg kan få til?” Jeg vet ikke hvordan det er der du jobber, men på min arbeidsplass gjør vi i allefall som sjefen vår sier. Det finnes et hav av oppskrifter på grove rundstykker, men jeg har valgt en enkel versjon med få ingredienser som det er lett å få tak i. Vi kaller det tilpasset opplæring.

IMG_4420

Rundstykker med høy måloppnåelse:

3 ½ dl vann (godt lunkent)
1/2 pk fersk gjær eller ca en halv pose tørrgjær
250 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
2 ts sukker
3 ss smeltet meierismør (evt 3 ss olje) + litt ekstra til å smøre langpannen med

vann til pensling og feks valmuefrø til å strø over

Det er to viktige faktorer når man skal bake. Det ene er å ikke bruke for varm væske. For kald er ingen krise, hevingen tar bare lenger tid, men for varm er regelrett henretting. Det andre er å ikke bli fristet til å bruke for mye mel fordi deigen virker litt klissete. Klissete er bra! Når du nå har disse to fakta på bordet er det bare å sette i gang.

Ha gjær, vann, sukker og salt i en eltemaskin og la gjæret løse seg litt opp. Tilsett resten av ingrediensene og la maskinen gå til deigen vegynner å slippe kantene. (ca 7 minutter). Hvis deigen er veldig våt, kan du tilsette et par ss siktet hvetemel. La deigen heve under plast i minimum 30 minutter eller ca til dobbel størrelse. Ha deigen på benken (evt med et par ss mel hvis den er helt uhåndterbar klissete) og kna den litt sammen så luften går litt ut av den. Del i 12 emner og trill til runde rundstykker. Smør en langpanne med et godt lag smeltet smør og legg rundstykkene på rekke og rad. Gjenta heving under plast i ca 30 min. Pensle med vann eller egg om du vil spandere ett. Strø over ønsket frø. Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter. De er ferdige når du hører en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

IMG_4425

(Visited 90,876 times, 13 visits today)

129 Comments

  • Reply May-Britt Hestenes April 25, 2013 at 8:24 pm

    Hei! Bakte disse rundstykkene og de ble fantastiske:-). Når jeg bakte de andre gangen byttet jeg ut hvetemelet med spelt. Dette ble veldig godt også:-)

    • Reply Gunn Grødem March 8, 2018 at 3:09 pm

      Hvor mange rundstykker får du av denne oppskriften ?

      • Reply bollefrua March 10, 2018 at 9:09 am

        12 😊

  • Reply Mona Ra May 14, 2013 at 9:44 am

    Kan man bare bruke tørrgjær også?

    • Reply bollefrua May 14, 2013 at 11:40 am

      Ja, bare bruk tørrgjær! En pose = 50 gram fersk. Lykke til!:)

      • Reply gs February 22, 2016 at 10:38 pm

        om du lager dei øve natta treng du berre 20gram gjær.

  • Reply Bollefrua: ett år som Bloggefrue! | Bollefrua June 30, 2013 at 8:01 pm

    […] Enkle grove rundstykker. Helt sjef. […]

  • Reply Caro July 31, 2013 at 10:54 pm

    Må prøve en gang til… Vet ikke hva jeg gjorde galt….. de ble harde og veldig hvite med gul farge hvor jeg penslet med egg… men har ikke smakt de enda ..

    • Reply bollefrua August 1, 2013 at 7:08 am

      Åh, det var kjipt! Hvordan smakte de? Kan væsken ha vært for varm? (Dreper i såfall gjæren) Gammel gjær? For mye mel? Prøv på nytt! Håper du ikke gir opp! 🙂

  • Reply Vidar Ringsrød August 16, 2013 at 10:06 am

    Nå er de i ovnen

  • Reply Vidar Ringsrød August 16, 2013 at 11:57 am

    Ble kjempe gode

    • Reply bollefrua August 16, 2013 at 3:26 pm

      Så bra at du ble fornøyd, Vidar! Fikk veldig lyst på rundstykker nå.. 😉

  • Reply Ingrid October 24, 2013 at 7:21 pm

    Tusen takk for oppskriften!! Perfekt for en travel (og noe blakk..) student som meg! Kollektivet er i ekstase, og sliter enda med å fatte at det kan være SÅ enkelt å lage noe fra bunnen av!
    Gleder meg til å teste flere av oppskriftene 🙂

    • Reply bollefrua October 24, 2013 at 10:28 pm

      Herlig, Ingrid! Nå savner jeg plutselig de glade kollektivdager.. Hva med å imponere med foccaciabrødet jeg la ut i dag? 🙂 Kos deg!

  • Reply Unni Fredrikstad November 3, 2013 at 4:22 pm

    Det var en fin oppskrift

    • Reply bollefrua November 3, 2013 at 8:35 pm

      Tusen takk, Unni!:) Ha en fin kveld.

    • Reply Silje June 10, 2014 at 12:51 am

      Disse ble supergode! Har ikke vekt, men målte mel med melkeglass(2,5dl) for å få ca mål. Funka som bare det! Kjempeklissete deig, men så luftige! Takk, nå blir det bra frokost i morgen:)

      • Reply bollefrua June 10, 2014 at 9:42 am

        Så herlig! Hjemmebakt er virkelig best. Kos deg. <3

  • Reply Ninni Juliussen November 8, 2013 at 11:54 pm

    Gode rundstykker. Doblet oppskrifta og brukte en pakke tørrgjær.

    • Reply bollefrua November 9, 2013 at 12:17 pm

      Takk, Ninni! Ha en god dag MED rundstykker. 🙂

  • Reply Brede December 2, 2013 at 3:40 pm

    er de over 50 % grove på brødskalaen?

    • Reply bollefrua December 2, 2013 at 4:43 pm

      De kommer under “grovt brød”. 🙂

  • Reply Sølvi December 7, 2013 at 9:04 pm

    Wow, nam! Bakte disse for ei uke siden (dobla porsjonen) og de forsvant iløpet av kvelden og morgendagen. Nå er jeg igang igjen. Men har 4dobla porsjonen i håp om å ha det til guttas skolemat innimellom fram til jul, istedet for kjedelige brødskiver.

    Takk for at du delte denne superenkle og gode rundstykkeoppskrifta 🙂

    • Reply bollefrua December 8, 2013 at 12:42 pm

      Hei Sølvi. Så hyggelig!! Disse rundstykkene baker jeg også hele tiden. Og alltid minst dobbel porsjon!;) Ha en nydelig søndag.

  • Reply Karianne January 4, 2014 at 10:47 pm

    Hadde igjen en halv pakke med gjær når jeg bakte hammburgerbrød i sta, tenkte at når jeg var så godt i gang kunne jeg jo bake noe med resten av gjæren. Etter et lite søk etter grove rundstykker på google kom jeg over denne oppskriften, er jo som du skriver et hav av oppskrifter på grove rundstykker, men tenkte denne var verdt et forsøk når den så så enkel ut og trengte en halv pakke med gjær, akkurat det jeg hadde igjen, og det var et godt valg, disse var veldig gode 🙂 Det enkle er ofte det beste 🙂 Takk for oppskrift 🙂

    • Reply bollefrua January 4, 2014 at 10:58 pm

      Hei Karianne! Så hyggelig å høre at du ble fornøyd. Var innombloggen din, veldig fin. 🙂

  • Reply Camilla Jeanett January 10, 2014 at 11:41 am

    Supergode! Må lage ny (minst dobbel) porsjon hver uke! Forsvinner nesten kjappere her i huset enn det tar å lage de. Enkel oppskrift som til og med jeg, en som aldri bakte før dette, får til 🙂

    • Reply bollefrua January 11, 2014 at 6:49 pm

      Herlig tilbakemelding, tusen takk! 🙂 Ha en super helg!

  • Reply Lene Robertsen January 29, 2014 at 8:36 pm

    Fantastisk gode rundstykker, og så lette å lage. Men tror du man kan bruke melange uten melk og salt, istedenfor meierismør uten at det går utover smaken? Med tanke på å servere til en med melkeallergi?

    • Reply bollefrua January 30, 2014 at 10:08 am

      Tusen takk, Lene! Så hyggelig:) Jeg tror set går fint med melange i selve deigen, men bruk bakepapir i stedet for å smøre langpannen med smør. 🙂

  • Reply Stine February 18, 2014 at 7:54 pm

    Dette var syykt digg! neste gang skal jeg dobble!!:D

    • Reply bollefrua February 18, 2014 at 10:09 pm

      Yeah, Stine! Double or nothing! 😉

  • Reply Harriet February 19, 2014 at 2:47 pm

    Har baket disse mange ganger, og de forsvinner like fort hver gang! 🙂 Har en deig til heving nå også! 🙂

    • Reply bollefrua February 20, 2014 at 6:01 pm

      Så fint, Harriet! Baking er fabelaktig. 🙂

  • Reply Anne March 24, 2014 at 7:50 am

    Supergode!

  • Reply lissja April 8, 2014 at 12:53 pm

    Disse er helt nydelige. Har satt deig nr. 2 nå 🙂

    • Reply bollefrua April 8, 2014 at 6:03 pm

      Hyggelig å høre at du ble fornøyd! Ha en fin kveld. 🙂

  • Reply Renate May 10, 2014 at 12:10 am

    Fantastisk gode rundstykker!! ?? Takk for at du har lært meg at klissete er bra og hva det vil si at deigen slipper bollen… Kanskje jeg klarer å bake brød somm ikke er tørre etter første dagen nå ?

    • Reply bollefrua May 11, 2014 at 5:43 pm

      Så hyggelig, Renate! Takk for koselig kommentar. 🙂 Fortsett å bake! 😉

  • Reply Julie May 25, 2014 at 7:43 pm

    Hei! tusen takk for en enkel oppskrift på gode rundstykker 🙂 jeg lurer bare på hvor mange kalorier det er i ett rundstykke, vet du?

    • Reply bollefrua May 30, 2014 at 7:16 am

      Hei! Jeg vil anslå at det er litt mindre enn 200 kalorier i et rundstykke. God helg!:)

  • Reply heidi June 26, 2014 at 10:02 am

    Skal til å handle inn og bake disse rundstykkene nå. Men tror du det går an å bytte ut hvetemel med siktet spelt mel? Blir de like bra?

    • Reply bollefrua June 26, 2014 at 10:32 am

      Ja, jeg synes de blir akkurat like gode med spelt. 🙂 Lykke til!

  • Reply Janita June 26, 2014 at 8:29 pm

    Deigen står til heving nå! Gleder meg til nystekte rundstykker denne regnfulle aften i Oslo 🙂

    • Reply bollefrua June 26, 2014 at 10:13 pm

      Åh, nå håper jeg du blir fornøyd. Kos deg!! 🙂

  • Reply Hiba Ibrahimsdottir July 22, 2014 at 10:41 pm

    Tusen takk for oppskrift! Rundstykkene ble utrolige gode. Også er de grove i tillegg. Kan spise de med god samvittighet 🙂

    • Reply bollefrua July 25, 2014 at 12:03 am

      Hei Hiba! Så godt at du ble fornøyd. 🙂 Fortsatt god sommer!

  • Reply Ingri sterri August 16, 2014 at 9:18 am

    Hei, flott oppskrift. Laget disse i går til frokost i brødbakemaskin og de ble gode og luftige. Har nye på gang, og nå har jeg byttet ut litt av grovmelet med havregryn. Gleder meg til frokost.

    • Reply bollefrua August 16, 2014 at 9:40 am

      Så deilig med nybakte rundstykker til frokost! Riktig god lørdag til deg, Ingri. 🙂

  • Reply Marie August 18, 2014 at 12:59 pm

    Veldig enkel, grei og kjempe god oppskrift! Tusen takk! 🙂

    • Reply bollefrua August 19, 2014 at 9:31 pm

      Så hyggelig å høre, Marie!:)

  • Reply Anine September 7, 2014 at 2:02 pm

    Jeg vil så veldig gjerne bake disse idag, men har ikke grovt sammalt hvete i hus, og det er jo litt krise siden er søndag :-/

    Lurer på om det er noe annet jeg kan bruke istedenfor? Kan jeg for eksempel bruke grovt sammalt rugmel, eller vil ikke det fungere?

  • Reply Bakebesatt frue October 12, 2014 at 3:47 pm

    Smakte herlig! Byttet ut hvetemel med fullkornsmel, ettersom jeg ville ha de 100% grove.
    Føles godt å gi barna noe annet enn vanlig kjedelig brød i matpakke.
    Tusen takk for oppskrift!

    • Reply bollefrua October 12, 2014 at 6:16 pm

      Ja, ikke sant? Hjemmebakt er magisk! 🙂

  • Reply Harnit Kaur November 19, 2014 at 4:57 pm

    Hei, ,må man heve dem to ganger? Eller går det greit om man gjør det en gang? Gleder meg til å lage dem 😀

    • Reply bollefrua November 19, 2014 at 7:23 pm

      Du bør la de heve to ganger. Lykke til!:)

  • Reply Hans-Jacob Berg November 19, 2014 at 6:41 pm

    Hei.
    Jeg bor i California og fikk lyst til å prøve denne oppskriften. Jeg kjøper tørrgjær I en kilospakke, men jeg lurer på hvor mye det er i en pose/pakke som du bruker i oppskriften. Er det 50 gram i en pose?

    • Reply bollefrua November 19, 2014 at 7:22 pm

      Hei Hans-Jakob! Det er 12 gram tørrgjær i en pose. Lykke til!:)

  • Reply Tina December 11, 2014 at 4:22 pm

    Har akkurat bakt disse til bursdagen til mamma, og fikk masse skryt. Tusen takk for kjempefin oppskrift! 🙂 håper du kan legge ut enda flere bolleoppskrifter også 😀

    • Reply bollefrua December 12, 2014 at 1:32 pm

      Det skal jeg gjøre! Det ligger allerede flere under kategorien rundstykker. Glad du ble fornøyd. 🙂

  • Reply Susanne December 11, 2014 at 11:14 pm

    Eg og mamma lagde desse idag, men fekk tips om å ha gulrot i dei, så vi hadde i ei lita finraspa gulrot i deiga og 😀 Yum yum! Hadde dei attmed heimelaga lasagne i middagsselskap og dei blei godt mottatt! 😀 Tusen takk for flott oppskrift!

    • Reply bollefrua December 12, 2014 at 1:32 pm

      Så lurt med gulrot! Riktig god helg til deg, Susanne! 🙂

      • Reply Susanne December 12, 2014 at 5:02 pm

        Ja, var ikkje så dumt det! 😀
        God helg til deg og!

  • Reply Stine January 3, 2015 at 9:21 pm

    Takk for flott oppskrift, virkelig både enkelt og godt! 🙂

    • Reply bollefrua January 4, 2015 at 4:53 pm

      Så hyggelig at de ble gode. 🙂

  • Reply Grove rundstykker | Odderøya fyr i Kristiansand January 13, 2015 at 7:11 am

    […] stammer fra bloggen til Bollefrua. Løksuppe er enkelt og godt, og vi brukte denne oppskriften. Bon […]

  • Reply Karen February 13, 2015 at 6:23 pm

    Reblogged this on Josianka and commented:
    Veldig gode rundstykker som var enkle å lage, perfekt som lunsj til en familie på fem:-)

  • Reply j0x7be February 17, 2015 at 3:23 pm

    Takk for en så utfyllende beskrivelse! Det hjelper bra for en pappa som prøver seg litt på baksten. Deigen står til heving nå, har ingen kjøkkenmaskin, så måtte ta det hele for hånd. Brukte lang tid og fikk en klissete og fin deig, så tror det blir bra! Takk igjen 🙂

    • Reply bollefrua February 19, 2015 at 12:28 pm

      Hei! Så hyggelig å høre fra deg! Hvordan gikk det? 🙂

      • Reply j0x7be February 27, 2015 at 9:43 am

        Det gikk utrolig bra! Guttungen som ellers ikke er så glad i rundstykker ELSKER de som han sier, det er ordentlig moro å se barna bli så glad over noe som er såpass enkelt å lage 🙂

        • Reply bollefrua February 27, 2015 at 11:28 am

          Det var supert! God helg til deg! 🙂

      • Reply j0x7be February 27, 2015 at 9:47 am

        Må bare legge til at jeg tror jeg tidligere har brukt litt for varm væske i mine forsøk, og tipset om å bruke heller litt kaldere væske, og heller heve litt lenger, tror jeg var med på å gjøre det vellykket! Lurer litt på dette med fersk- eller tørrgjær, blir det bedre med fersk? Av praktiske årsaker har jeg holdt meg til tørrgjær enn så lenge.

        • Reply bollefrua February 27, 2015 at 11:30 am

          Veldig stas at du får det til nå! Ang gjær, så pleier jeg å bruke både tørr og fersk om hverandre og merker ikke store forskjellen. Tror temperatur og tid er viktigere. 🙂

  • Reply Thea March 19, 2015 at 8:32 pm

    Veldig enkle å lage!:) lagde de helt selv^_^ hah er 12 år så dette er stort:) De ble kjempegode!

    • Reply bollefrua March 22, 2015 at 8:41 pm

      Grattis, Thea! Så kult! 🙂 Håper du baker masse godt fremover. 🙂 Hilsen Bollefrua! 🙂

  • Reply Birgitte March 23, 2015 at 7:57 pm

    Utrolig inspirerende blogg, og disse rundstykkene er utrolig gode 🙂 Bruker denne oppskriften hver gang jeg baker rundstykker, eksempelvis nå som tilbehør til hjemmelaget gulrotsuppe. Gleder meg! 🙂

    • Reply bollefrua March 23, 2015 at 9:00 pm

      SÅ kos å høre, Birgitte! God middag til deg. 🙂

  • Reply Eirik March 23, 2015 at 8:57 pm

    Hei, istedenfor en eltemaskin som de sier at en burde bruke i oppskrifta, det er vel fullt mulig å bruke hendene ja? Eirik, 14

    • Reply bollefrua March 23, 2015 at 9:01 pm

      Så absolutt, Eirik! Lykke til. 🙂

  • Reply meg May 7, 2015 at 10:03 pm

    Hei 🙂 lagde disse idag. Som vanlig når jeg lager noe blir det fort brunt oppå og ikke 100% stekt inni. Etter å hørt den hule lyden så skar jeg for å sjekke en men det var ikke ferdig. Tok 4 min mer, altså 19 minutter tilsammen. Da kunne de ikke ha mer brunfarge, vil ikke ha de mer brent utenpå. Av de 4 jeg sjekka var 2 ferdig stekt inni. Kan det være noe ved ovnen? har prøvd å lage div bakst og kaker og følger oppskrift og det som står om tid og temperatur, men en ting som gjerne går igjen er at det blir fort brunt og ikke helt stekt. Sist kake stekte jeg 40 min mer enn anbefalt men den var enda rå/klissete inni(skulle være tørr). hva tror du? uansett var disse kjempe gode 🙂 prøver igjen! 🙂

    • Reply bollefrua May 8, 2015 at 8:23 pm

      Det høres veldig ut som at ovnen din er upålitelig. Men hvis man skjærer i kokvarme rundstykker, vil de alltid virke litt “rå” inni. Håper du kan ønske deg ny ovn til bursdagen. 😉 Lykke til med baksten, uansett. God helg!

  • Reply Stian May 10, 2015 at 12:24 pm

    Søndag, tom for alt av brødvarer og knekkebrød! Heldigvis fant jeg denne oppskriften. Klare til å settes i ovnen snart! Ungene venter i spenning! Takk for oppskrift! 😀 Mvh fustrert familiefar.

    • Reply bollefrua May 10, 2015 at 4:49 pm

      Hvordan smakte det, Stian? Ble ungene fornøyd? Vi frustrerte foreldre må jo holde sammen. 😉

      • Reply Stian May 10, 2015 at 5:31 pm

        Ble overraskende bra faktisk. Med gjærbakst har jeg funnet ut at oljeovnen på svak varme er perfekt å la deigen heve på. De ble veldig luftige å fine. Savnet å ha noe korn på toppen, men som sagt tidligere, var helt raka opp her idag. Så dette ble kanon 🙂 Takk igjen! 😀

        • Reply bollefrua May 10, 2015 at 5:42 pm

          Strålende at det ble vellykket! God søndag til deg. 🙂

  • Reply Åse May 14, 2015 at 1:45 pm

    Disse ble dødsgode!! ??? Og jeg er vanligvis håpløs med gjærbakst, men disse fikk jeg til! Til og med min samboer, som med tiden har blitt ganske skeptisk til det jeg lager, ble veldig imponert! ?
    Opskriften er notert og disse skal absolutt lages igjen! Takk! ??

    • Reply bollefrua May 17, 2015 at 2:39 pm

      Så flott, Åse! Det var hyggelig å høre!

  • Reply Carola May 17, 2015 at 1:08 pm

    Hei! deigen står klar med den hevder seg ikke….det står på oppskriften en halv pose tørrgjær men blant kommentarene sier du 1 pose tørrgjær, ble litt forvirret 🙁 håper jeg får det til! takk 🙂

    • Reply bollefrua May 17, 2015 at 2:41 pm

      Både en halv og en hel pose tørrgjær går helt fint i denne oppskriften. Hvordan gikk det? Hvis du har fulgt oppskriften, burde deigen heve uten problemer. Evt kan du ha brukt for varm væske eller gjæren kan ha gått ut på dato? Lykke til!

  • Reply Karianne May 24, 2015 at 6:14 pm

    Hei. Har laget disse i dag, og på smak ble de veldig veldig gode! De hevet bra MEN, mest i bredden… Mao så det mer ut som hamburgerbrød da de kom ut av ovnen… Kan det tyde på at det burde vært mer mel i dem? Eller at jeg har latt dem heve for lenge?

    • Reply bollefrua May 24, 2015 at 8:19 pm

      Jeg gjetter at du hadde litt lite mel, men glad det smakte godt!:)

  • Reply Anne Lene October 3, 2015 at 7:21 am

    Hååååper ikke jeg ødela alt nå.. Glemte meg bort å helte selvfølgelig oppi gaanske varmt smelta smør.. tok litt ekstra gjær etterpå, så får vi se hva det blir til..

  • Reply Bakerspiren November 2, 2015 at 10:24 am

    Ikke så mye erfaring i å bake. Har prøvd denne oppskriften to ganger nå. Begge gangene var smaken bra men de ble så flate. Hevet seg godt i bollen, men heva seg mer i bredden enn oppover når jeg hadde de på stekebrettet.

    • Reply bollefrua November 2, 2015 at 10:41 am

      Hm.. Er deigen veldig løs så emnene flyter litt ut pga det?

  • Reply Vilde November 7, 2015 at 4:02 pm

    Disse rundstykkene er helt nydelige. Sønnen min på 2 år elsker dem ?

    • Reply bollefrua November 8, 2015 at 8:27 pm

      Så hyggelig å høre!! 🙂

  • Reply Guro December 8, 2015 at 11:01 pm

    Oppdaget til min store skrekk at jeg er fri for både brød og knekkebrød, i tillegg til at jeg er tom for penger (heldigvis kommer lønnen om få dager). Det er jo rett og slett en lykke at jeg fant denne oppskriften! 🙂 Så enkelt og så kjapt. Rundstykkene står i ovnen nå. Da er kveldsmaten OG morgendagens lunsj sikret! Krise avverget! 🙂

    • Reply bollefrua December 10, 2015 at 11:28 pm

      Bravo! Så gøy å høre. 🙂

  • Reply Lise December 16, 2015 at 12:00 pm

    Går det an å bruke melk istedet for vann? Skal bake disse i dag, og er veldig spent!! Får aldri til rundstykker. Syns de alltid blir kompakte.

    • Reply bollefrua December 16, 2015 at 12:27 pm

      Det går fint! Lykke til. 🙂

  • Reply Lise December 16, 2015 at 7:56 pm

    De ble knallgode!! Endelig har jeg funnet en oppskrift jeg ble fornøyd med. Luftige og saftige! Jeg tok ost på noen. Veldig godt 🙂

    • Reply bollefrua December 16, 2015 at 10:02 pm

      Så hyggelig å høre! 🙂

  • Reply Anne Marie June 15, 2016 at 7:09 am

    Må bare få gi deg litt skryt her for den fantastisk fine bloggen din. Disse rundstykkene står nå på heving (med halvparten av hvetemelet byttet ut m fibra for enda grovere brød), og har blitt en favoritt i heimen rett og slett fordi de er så lette å lage og gode å spise. Har også fulgt andre av dine oppskrifter, som feks brytebrød med pesto og parmesan og urtebaguetter med Chorizo, og alt har blitt vellykket og veldig, veldig godt. Så tusen takk for gode oppskrifter ! Det som jeg liker minst like godt som oppskriftene er alle de realistiske og svært gjenkjennelige hverdagshistoriene du deler med oss lesere. Det er fantastisk godt å ikke bare få de rosenrøde historiene, men å også lese om normale dager i en normal familie. Jeg må ofte innom bloggen din for å lese disse også, og ikke bare for å gå på oppskriftsjakt. Så tusen takk for fantastiske oppskrifter og for at vi får en sniktitt inn i din hverdag! Mvh. Anne Marie

    • Reply bollefrua June 16, 2016 at 5:06 pm

      Tusen, tusen takk for utrolig gode ord. Det setter jeg veldig stor pris på! 🙂

  • Reply Anette Simonsen August 15, 2016 at 6:25 am

    Hei, må bare få si at for første gang i mitt liv har jeg fått skryt for gjærbakst. Jeg er normalt helt håpløs på kjøkkenet, spesielt dersom det involverer gjær, men disse rundstykkene ble helt fantastisk. Lurer på om det er mulig å lage brød av samme deigen, eller om jeg bør gjøre noen tilpasninger da? Tusen takk for fantastisk enkel oppskrift med gode tips. Nå skal jeg snoke litt på resten av bloggen din, og se om det er noe annet jeg kan imponere med:-)

  • Reply Mari August 17, 2016 at 4:40 pm

    Dobbel porsjon straks klar for ovnen! Dette lukter gjentakelse?

    • Reply bollefrua August 26, 2016 at 5:14 pm

      Så kult! Riktig god helg. 🙂

  • Reply Astrid October 20, 2016 at 11:40 am

    Åh!! Nam nam, disse var gode 🙂 brukte en pose tørrgjær (klarer ikke ha åpne poser liggende) og kaldt vann og olje, kaldhevet i kjøleskapet i natt og akkurat spist en nydelig lunsj med brunost på dem, super oppskrift 😀 <3

    • Reply bollefrua October 23, 2016 at 7:42 pm

      Blir ikke bedre enn det! 🙂 Klem!

  • Reply Randi December 30, 2016 at 4:41 pm

    Dette er blitt min favorittoppskrift på rundstykker! Blir vellykket hver gang ?

    • Reply bollefrua January 1, 2017 at 6:34 pm

      Så bra! Riktig godt nyttår til deg! 🙂

  • Reply Helsebloggen Prosit January 11, 2017 at 7:52 pm

    Tusen takk for at du har delt denne fantastisk enkle, men gode oppskrifta! Vi har nevnt bloggen og oppskriften på bloggen vår 😀

  • Reply S. March 20, 2017 at 12:10 pm

    Tusen takk for denne flotte oppskriften! Her i huset må jeg forresten lage dobbel porsjon hver gang, for de forsvinner på null komma niks 😛 Hilsen en som egentlig ikke kan bake.

    • Reply bollefrua March 22, 2017 at 7:13 pm

      Hei du som egentlig ikke kan bake! Jeg tror du egentlig kan bake. Klem fra Bollefrua:)

  • Reply Wenche Weka May 26, 2017 at 9:34 am

    Hei!
    Skal bake til konfirmasjon, og lurer på om desse blir gode etter ein tur i frysaren?

    • Reply bollefrua May 26, 2017 at 4:45 pm

      Hei! Det går helt fint å fryse dem. 🙂

  • Reply Tiril Louise Karlsen May 28, 2017 at 3:30 pm

    Då har vi laga dobbel porsjon og bytta grov samal kveite med grov rug og tilsatte 3 raspet gulerot ?

    • Reply bollefrua June 6, 2017 at 6:25 pm

      Høres veldig godt ut! 🙂

  • Reply Stein August 12, 2017 at 2:44 pm

    Hei Bollefrua!
    Jeg begynte å bake i forrige uke. Har bestemt meg for å slutte å kjøpe brød. Hittil går d fint. Har hjembakt brød i fryseren og nå også rundstykker. Fin enkel oppskrift!
    Jeg liker å eksperimentere.
    I denne deigen tok jeg litt rømme i som var utgått på dato men helt fin. Bare et par spiseskjeer. Etterpå mens jeg spiste rundstykket kom jeg på at jeg hadde glemt å ha i olje eller smør. Likevel var det en god konsistens på dem.
    Jeg husker jeg lurte på om jeg skulle ta i solsikkeolje fremfor olivenolje.
    Er det ikke sånn at man kan ta hvilkensomhelst olje såfremt den ikke har en smak man ikke ønsker i bakverket?
    S
    Trebarnsfar
    Nylig oppstartet med å bake
    ???

    • Reply bollefrua August 31, 2017 at 4:21 am

      Hei! Har jeg virkelig ikke svart på denne? Men så gøy at du baker! Imponert. Og ikke minst at du blir fornøyd. 🙂 Og bare velg den oljen du foretrekker og har hjemme. Ha en fin dag!

  • Reply Kristin September 25, 2017 at 6:51 pm

    Hei! Må bare skryte av denne oppskriften, det var det første jeg prøvde ut da jeg som mangeårig voksen endelig også begynte å bake rundstykker og brød! ?
    Etter å ha blitt trygg på gjærdeig-baking bruker jeg stadig din oppskrift som basis, og har gjerne oppi litt annet som chiafrø, sesamfrø flak, korn mm, bruker sirup istedenfor sukker bl.a., og barna mine og jeg elsker disse rundstykkene! Vi bruker også speltmel, og må selvsagt alltid lage dobbel porsjon ?
    Takk for at du delte denne oppskriften! ?

    • Reply bollefrua October 15, 2017 at 8:07 pm

      Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre. 🙂

  • Reply Gonzo Gaard July 14, 2018 at 9:56 am

    Må si jeg ble litt overraska å finne 7 minutter elting i maskin i en “enkel” oppskrif, fant du ikke noen som muligens droppa eltingen, eller er det slik å forstå at det er umulig å få til en gjærbakst på kor tid, uten elting? /

  • Leave a Reply to bollefrua Cancel Reply