Bollefrue-hygge på Aker brygge: D/S Louise Restaurant og Bar

image_pdfimage_print

Jeg er en Bollefrue, jeg jobber i det offentlige, jeg er en enkel sjel. Så når det kommer en hyggelig invitasjon, via Matbloggsentralen, til en restaurant-nyåpning, så er jeg ikke vond å be.

IMG_3276

En Bollefrue på vift

 

D/S Louise er nå nyoppusset, fresh og med en suveren meny basert på norske råvarer og leverandører. Selve kvelden var lagt opp til at gjestene kunne gå fritt rundt å smake på godsaker fra leverandørene, samt ta inn omgivelsene.

DSC_0117 4

(Fotograf: Notisboka)

 

DSC_0118 6

(Fotograf: Notisboka)

 

 

Jeg fant raskt noen andre hyggelige matbloggere som jeg kunne skravle og spise med (fine folk disse matbloggerne;) og det var MYE god mat. Vi ble også invitert inn til flott buffet hos Alberts Bistro i nabolokalet (på dette tidspunktet hadde jeg egentlig spist dessert, men måtte likevel spise bare LITT mer middag..) og siste del av kvelden satt vi ute og nøt sommerkvelden.

 

DSC_0135 4

Bollefrua og Momsemat på buffetraid hos Alberts Bistro (Fotograf: Notisboka)

 

IMG_3274

 

Tilslutt litt bakgrunnshistorikk om D/S Louise:

Mange, spesielt turister, lurer på om D/S Louise Restaurant & Bar er en båt. Det er den ikke. Men den er oppkalt etter en båt, og alt av interiør og utsmykking inne i restauranten er relatert til båter, det maritime og sjøfartshistorier fra både inn og utland.

DS Louise var en “Pappabåt” – «en betegnelse på spesielle avganger på lokalrutebåtene som tok arbeidende fedre fra byen til landet og resten av familien etter endt arbeidstid eller ved arbeidsukens slutt. Pappabåter er kjent som begrep både ved Kristiansund og rundt Oslofjorden.» ( kilde: Wikipedia)

Fra århundreskiftet og fram til krigens dager i 1940-45 var det vanlig at mødrene reiste med barna sine til landsstedene eller til slektninger på bygdene. Der var de gjerne hele sommeren. Det var derfor stor stas når pappa kom med båten lørdag ettermiddag. Det var også vanlig å møte opp på kaiene når båtene kom, dette var den store møteplassen for nyheter fra bygd og by. (Hentet fra restaurantens egen blogg).

Jeg har hengt meg litt opp i dette fordi min egen morfar kjørte “Pappabåt” ut til sommerstedet vårt da moren min var liten. Her ser dere bilde av “dampskipsbryggen” på øya vår.

 

IMG_3285

 

Jeg kan i allefall anbefale D/S Louise Restaurant og Bar, samt Alberts Bistro, på det varmeste. Og takk til den fine gjengen som var med:

Spiselandslaget

 

Kjøkkenet

 

Momsemat

 

Lizas matverden

 

The Kitchn Queen

 

Mat på bordet

Notisboka

(Mange av bildene har jeg lånt av den fine bloggen Notisboka! Takk, snille Inga)

(Visited 293 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply