Trå til side folkens, her kommer den ultimate bursdag sjokoladekaken. Dette er kaken som er fantastisk samme dagen du baker den, men når du står opp dagen etterpå (og tar et stykke til frokost kaffen) så smaker den enda bedre. Og dagen etter. Og etter der igjen. Det er helt sant. Og hakket mer imponerende er at den (nesten) pasifiserte 16 førsteklassinger. Gutter, altså! Oppskriften har jeg fått av min gode venninne, Wenche, og hun har fått den av sin venninne som sikkert har fått det av sin venninne osv. Og nå skal du få den av din venninne, Bollefrua.
Langpannelykke:
400 gr smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
1 boks seterrømme
9 dl sukker
1-5 mandeldråper (står sammen med konditorfarge & essenser & kakepynt i butikken) kan sløyfes
4 egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ss vaniljesukker
Glasur:
150 gram meierismør
2-3 ss ferdig laget kaffe (smak deg frem)
1 ss vaniljesukker
400 gram melis (pluss/minus)
2 ss kakaopulver
Seigmenn, Nonstop. smågodt osv til pynt
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i kaserolle, ha i vann og bakekakao, kok opp. Hell over i bakebolle og ha i resten av ingrediensene. Det er ikke nødvendig å avkjøle kakaoblandingen, men jeg har i sukker og mel før eggene, for å si det sånn. Bland godt, jeg bruker elektrisk visper. NB. RØREN ER VELDIG RENNENDE, men den skal være sånn. Hell over i (stor/vanlig) langpanne dekket med bakepapir. Stek på midterste rille i ovnen i 23-25 min.
Avkjøl på rist og vent til den er ganske kald før du brer over glasuren som du lager slik:
Smelt smøret og avkjøl en stund. Ha i kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao litt og litt. Smak deg frem med evt mer kaffe tilslutt. Det er alltid en risk for at glasuren skiller seg slik at du ikke får en glatt krem. Du kan i såfall tilsette et egg og røre godt, det redder alltid dagen. Bre glasuren utover kaken og dyng på med ønsket pynt. Kaken er også veldig god som den er.
203 Comments
Denne skal jeg prøve i dag 🙂
Jeg håper du blir fornøyd! 🙂
har du forsøkt å dele denne opp i hjerter, med pepperkakeformer? For så å pynte med glasur?? Har tenkt å lage det til bursdagen til frøkna nå til helga 🙂 Vil bli som små hjertemuffins tenkte jeg 🙂
For en strålende ide! Blir sikkert superfint. 🙂
9dl sukker?!?
Ja, beklageligvis 😉 Men kake er kake! Og jeg lover deg at den er verdt det. 🙂
Denne er allerede bakt to ganger, knallgod!! 😀
Så bra! Jeg elsker den. 🙂
Var litt skuffet ved første prøvesmaking, men som du skriver ventet jeg til dagen etter. Å for en vanvittig forskjeld. Dette er familiens nye favoritt! Den beste sjokolade kaka vi noen gang har smakt, den bare forsvant. Å vi er en skikkelig hardbarka kake familie. Tusen takk!!!
Hei Thomas! Så bra at dere ble fornøyd. 🙂 Riktig god påske til deg og dine!
Kjempegod kake! Allerede laget den to ganger! Vet du hvordan den er å fryse?
Hei Helle! Det går helt fint å fryse denne kaken. Glad du liker oppskriften!:)
kan man lage den uten seter rømme?
Hei! Litt usikker på hva du mener. Du kan bruke lettrømme, feks? Eller creme fraiche..
Denne gleder jeg meg til å teste! Er ihuga sjokoholiker så er veldig spent? Kan jeg bruke bakepulver istedet for natron? Litt usikker på forskjellen.
Hei Nina! Jeg har alltid brukt natron i denne oppskriften, det samarbeider så godt med rømme.. 😉 Håper du blir fornøyd med kaken! 🙂
I dag går vi i gang med runde nr 2 av denne kaka! Gårsdagens som ble med til barnehagen forsvant uten at jeg fikk en eneste bit..barnehageunger altså 🙂 Den fikk masse skryt, så jeg gleder meg til å lure meg til en bit i dagens barnebursdag! (og så skal jeg gjemme unna litt så jeg får testet den dagen derpå også 🙂
Hei Ida. Hyggelig å høre fra deg! Jeg håper du har fått i deg litt kake nå, det fortjener du etter all bakingen. 😉 Stor klem!
Mmmm, den er FANTASTISK!! Jeg er egentlig ikke fan av langpanne sjokoladekake, synes det ofte blir for tørt.. Men denne!!! Det er fortsatt noen stykker igjen til i morgen også, heldigvis 🙂
Håper alt er bra med deg Astrid! Tenker ofte på den fine tida i Skogveien 🙂
Så bra! Blir godt med sjokoladekake på en mandag, da.. 🙂 Vi koste oss i skogveien! Husker du da vi hadde tapaskveld hos deg?:)
Det hadde jeg nesten glemt.. Tapas og gullrekka- det var hyggelig det! Og “en lille and”-samlignsstundene dine, og bryllupet 🙂 Fiiiine minner er godt!
God sommer til deg og gutta dine, Astrid!
heisann 🙂 kan jeg lage denne til i springform tror du? 28 cm str….
Da ville jeg halvert oppskriften, tror jeg:)
Kjempe god kake saftig og smakfull, måtte steke den ca 20 min lengre enn oppgitt i oppskriften, men brukte dog en litt mindre form.
Så bra da, Julie! Snart har yngstemann bursdag, så nå gleder jeg meg til å bake denne kaken igjen. Og ikke minst spise den. 😉
Akkurat den samme oppskriften jeg også bruker, så vittig;) det er alltid en slager! Men ikke akkurat sunn, er en grunn til at den holder seg…
Ja, ikke sant?;) Ha en fin kveld, Tonje!
Hei:) er det meningen at den skal avkjøles før resten av ingrediensene puttes i?
Nei, du trenger ikke avkjøle. Bare kjør på!;)
Altså smør/vann/kakaoblandingen;)
Men jeg har nok i melet før eggene, liksom. Skal spesifisere det. 🙂
Hei, Må det piskes egg og sukker til eggedossis eller ikke?
Nei, det er ikke nødvendig. 🙂
Fantastisk god sjokoladekake. Lagde den til ein 6-bursdag i helga 🙂 Den saftigaste sjokoladekaka eg nokon gong har smakt 🙂 Glad eg fann denne oppskrifta. Tusen takk 🙂
Herlig, Åse! Takk for det. 🙂
Kaken hevet seg godt (brukte 30/40 form) og var saftig. Den er imidlertid veldig søt og barna ønsket seg mer sjokoladesmak.
Det er jo smak og behag. 🙂 Mine barn elsker den. 😉
Min lille kjøkkenassistent skjønte fint lite når mora faktisk holdt på å koke kake. Artig å prøve noe nytt! Vi hadde kun lettrømme i hus, og for å ikke bli tynget av egen samvittighet kuttet jeg bort 1 dl sukker. Men det gjorde ingenting, kaka var helt fantastisk god uansett. Aldri mer skal jeg lete etter sjokokakeoppskrifter, denne er nå min favoritt. Vi sparte noen biter som fikk stå i kjøleskapet i 2 dager og da smakte den om mulig enda bedre. Neste gang lager jeg kaken en dag før den skal spises.
Så hyggelig å høre! Glad du likte den like mye som jeg gjør. 🙂
Hei! Bakte langpannekaka forrige helg, nydelig!! 🙂 🙂 til helga skal jeg bake til barnebursdag, men skulle gjerne hatt den i rund form… Kan jeg bare halvere oppskrifta tror du?
Jeg har ikke prøvd det, men det tror jeg går helt fint. 🙂
Dette var en supergod sjokoladekake!!!! Beste jeg har lagd, og barna var storfornøyde 🙂
Hei Monica. Dét var hyggelig å høre!! 🙂 Tusen takk.
Hei!
Kake i ovnen, den skal spises til lørdag! Innen den tid er den blitt enda mer super god!!! Det er desidert den beste sjokoladekaka jeg har laget!
Takk! :))))
Hei Stine! Så hyggelig å høre:) God helg!
Tusen takk for oppskriften, kaken ble så god og saftig.
Så bra, Aisha! Det ER en virkelig god kake.. 🙂
Helt enig ?
Jeg lagde denne til barnebursdag nettopp, og den ble kjempesaftig og god! Jeg la på sjokoladesmørkrem istedetfor glasur, og den gikk virkelig unna. Jeg har ikke bakt på sikkert 15 år, og hadde ikke høye forventninger, så det var kjempegøy at den ble så god! Takk! 😎
Hei! Så hyggelig at det ble vellykket! Sille superbaker! 🙂
Kjempe god kake! 😀 Lagd den 2 ganer og kjempe fornøyd med oppskriften. Familiens favoritt.
Så hyggelig å høre!!! 🙂
Hei på deg.Bakte denne nå ikveld og det lukter himmels.Men måtte steke kaka i over 20 min lenger enn det som er oppgitt i oppskrifta.Etter 25 min vare den helt våt inni med prøvepinne.Men den ser fin ut nå,stekte den ca 45 min 🙂 Takk for at du deler 🙂
Så rart! Brukte du vanlig stor langpanne? Håper den smakte godt i det minste. 🙂
Brukte en panne som var ca 2 cm smalere,men at det skulle gjøre at tida ble dobla va jo rart 🙂 Men kaka ble god den og ikke ble den tørr eller overstekt.Kan være ovnen min som er litt lite varm i forhold til andre? Så at det var en til litt lenger opp i kommentarfeltet som nevnte det samme som meg 🙂
Hei ? Tenkte å bake denne i dag. Kan jeg bruke vanlig kakao i stedet for bakekakao? Eller blir det “feil” smak?
Vanlig går fint! Lykke til. 🙂
Min ble ganske rå inni, dessverre ? Stekte ihvertfall i 25 minutter.
Så synd.. Lurt å stikke i kaken med en trepinne før du tar den ut. Er det deig/røre som fester seg på pinnen er ikke kaken ferdig og må stekes lenger.
Bakte kaken, og den ble god 🙂 Stekte i 50 min, etter 25 min var den ikke i nærheten av å være stekt.. Byttet ut glasuren oppå med ostekrem (R.O.OM`s gulrotkakeostekrem) med kakao og pulverkaffe i, det ble veldig godt. Kaken er absolutt best dagen etter, eller etter en tur i fryseren, og det er jo ingen ulempe akkurat. Den kan spises rett fra fryseren faktisk :-D, testa i dag..farlig…
Hei! 🙂 Jeg har denne kaken i ovnen nå, og plusser på nå 5 og 5 minutter, for etter 25 minutter var den fortsatt våt inni 🙁 Bruker du varmluft når du steker? Jeg har brukt “vanlig” langpanne, men det kan kanskje være små variasjoner i størrelse som gjør at steketiden varierer?
Satser på at den i alle fall faller i smak hos guttaboys som skal feire 15-års dag i morgen! 🙂
Så kjipt! Ser flere har trøbbel med steketiden.. Jeg bruker type langpanne som hører til ovnen min, altså stor. Mulig jeg må lage den en dag for å dobbelsjekke tiden, men stemmer med oppskrift jeg alltid har brukt. Tror fortsatt kaken smaker godt, har funket for andre med samme “problem” som deg. Lykke til!! 🙂
Takk for tips med egg i glasur! Jeg har alltid slitt med at glasurer skiller seg. Denne ser helt perfekt ut. Gleder meg til å smake kaken i morgen:)
Håper det smaker, Eirin! 🙂
Skal det virkelig være 9 dl sukker? eller er det skrivefeil? hørtes så fryktelig mye ut med like mye sukker som mel xD Tenkte å prøve meg på denne =) høres fristendes ut.
Ja, det er nok dessverre riktig. 😉 Men verdt det!
Hei!
Tenkte bare å legge igjen en kommentar til deg her. Jeg har bakt sjokoladekake utallige ganger, men synes som regel kaken blir noe tørr, og har aldri helt blitt fornøyd. Jeg bestemte meg for å prøve denne oppskriften din, da jeg har prøvd flere av dine andre oppskrifter og alltid blitt fornøyd. Jeg halverte oppskriften og lagde i en liten langpanne, steketiden måtte jeg fornøvrig nesten fordoble, men kaken ble helt fantastisk, god og saftig! Ble virkelig fornøyd med kaken, så denne oppskriften blir min nye sjokoladekakeoppskrift! Tusen takk for super oppskrift 🙂
Så utrolig hyggelig å høre! 🙂 Men den steketiden må jeg visst dobbelsjekke, mange som strever med den.
På wikipedia står dette
«Du kan bruke bakepulver istedenfor natron (du må bruke mer bakepulver, og det kan påvirke smaken), men du kan ikke bruke natron istedenfor bakepulver. Natron alene er ikke syrlig nok til å heve, men du kan selv lage bakepulver ved å blande to deler vinstein (cremortartari, kaliumhydrogentartrat) og en del natron. 2 ts bakepulver erstatter 1 ts natron.»
Hei! Har veldig lyst til å prøve denne, skal ha barnebursdag på søndag. Hvis j lager den allerede idag( fred) hvordan ville du oppbevart den? Pleier du ha den i kjøleskap? El ville du fryst den?
Du kan oppbevare den i romtemperatur. Vent evt med å ta på glasuren til lørdag ettermiddag. 🙂 Lykke til!!
Jeg bakte på søndag, serverte på tirsdag m glasur på allerede på søndag. Var første gang jeg bakte, og brukte 4ts bakepulver da jeg ikke hadde natron. Måtte steke den ca.35-40min.
Fikk skikkelig skryt for kaka! Fredagnu, og kaka smake fortsatt godt! ? gjett at denne blir bakt flere ganger! ??
Så bra, Marja!! Jeg elsker denne kaken selv. 🙂
OK. Har hatt en til avkjøling på rist i natt med et håndkle over. Hvordan ville du pakket den/ oppbevart den? Bare på benken? Noe over seg? Redd den blir tørr..
Ha den i langpanne med aluminiumsfolie over. 🙂
[…] flere som er på avslutningskjøret? Jeg kan i det minste bidra med baketips! Sjekk ut gulrotkake, verdens beste sjokoladekake i langpanne eller denne enkle browniesen. Og om du har lyst på litt variasjon, deler jeg i dag oppskrift på […]
Hei! Takk for oppskrift! 🙂 Denne skal jeg bake og servere i selskap på lørdag. Blir den best om jeg baker den i morgen(torsdag) eller på fredag? Det passer egentlig best for meg å bake den i morgen, men det viktigste er at den er best mulig 😀
Bak den i morgen!!:)
Takk for svar! 😀
Hei igjen 🙂 Det stemmer at det ikke skal være bakepulver i denne? Kun 2 ts natron? Synes at det var så lite. Men sikkert derfor den blir så saftig? 🙂
Har akkurat tatt den ut av ovnen, og ser at natronen har gjort nytten! Høy og fin kake 😀
Bravo! Hvordan var steketiden?
Hadde kaken inni ovnen i 23 min og ferdigstekt var den:) bakte i dag og skal ha kaken til søndag. Hvordan bør den oppbevares?
Romtemperatur går nok fint:) Evt vent med glasur og pynt til lørdag.
Hei! Kan man bruke denne i runde former? Hvor lenge tror du jeg bør steke den da?
Ja, det kan du helt sikkert! Tipper du da bør steke den mellom 30-40 minutter, følg med ved å stikke en pinne i kaken og se om den kommer tørr ut. 🙂
Hei,tusen takk for at du delte oppskriften. Har ikke smakt på den enda, men den ser utrolig god ut! Du skriver at kaken blir bedre og bedre som dagene går. Har laget kaken ferdig, men den skal ikke serveres før i morgen, lurte på om skal jeg bare la den ligge ute eller legge den inn i kjøleskapet ut natten?
Den kan stå i romtemperatur!:)
Hei 🙂 Jeg skal prøve å bake denne kaken ikveld. Jeg har et lite spørsmål. Under glasur står det kakaopulver, er det det samme som bakekakao? 🙂
Ja! Bruk det! Lykke til:)
Kan jeg droppe kaffe smaken og ha i noe annet, eller går det galt?
Er ikke glad i kaffesmak
Hei! Du kan droppe den, men pittelitt kaffe i glasur demper søtsmaken og gir ikke særlig ettersmak av kaffe. Lykke til!!
hjelp! kjøpte feil; lettrømme istedetfor seterrømme! kan den brukes, eller blir det for lite fett?
Tror egentlig det går helt fint! Syren og fuktigheten er jo uansett der. Ha en god dag. 🙂
Istemmer her! Fantastisk god kake! Jeg bakte den fredag, og serverte søndag. Den var veldig godt likt blant gjestene, og ingen kunne gjette at den ikke var nybakt.
Jeg tøyset også litt med oppskriften; gikk tom for hvetemel, så brukte 1 dl fullkorn hvetemel (!), samt lettrømme og 1 dl mindre sukker, for samvittighetens skyld. Umulig å merke at kaken eventuelt skulle smake noe annerledes! Mer enn søt nok var den og. Og som det står i oppskriften er den veldig rennende. Jeg stekte i 28 minutter, og den ble da perfekt i min ovn.
Oi! Da ble den jo nesten sunn! 😉 Glad det ble så bra. 🙂
Hei,
Fryser man den med eller uten glasur? Skal bake i helgen for bursdagsselskap kommende torsdag …
På forhånd takk for svar
Den fryses med glasur. Lykke til!:)
Endte opp med å bake denne uten egg (som jeg glemte i farten) – men den ble strålende god allikevel! Så tips hvis man skal bake til noen med eggallergi 🙂
Super tilbakemelding! Og bra det ble godt. 🙂
Hei
Kan jeg bruke bakepulver istedet for natron?
Eventuelt hvor mye?
Hei! Jeg har aldri prøvd det, men i prinsippet burde det gå fint. Bruk samme mengde som natron.
Denne kaka står nå i ovnen,bakt med kesam i stedet for rømme?Man bruker forresten alltid natron som hevingsmiddel,når det er syrnede melkeprodukter i ei oppskrift.Det er jo også den sure melka/rømmen/kesam/creme fraiche,som gjør den så saftig?Takk for oppskrift?
Enig! Jeg stoler ikke på sjokoladekaker som ikke har et syrnet melkeprodukt blant ingrediensene. ? Håper kaken ble god!
Bør jeg gjøre noen endringer når jeg har en langpanne som måler 42x29x4cm? Den som hører til ovnen er 42x39x4 – men liker ikke å bruke den:P
Hei! Jeg tror det kan bli litt fullt i formen din og du må forlenge steketiden. Vil anbefale deg å bruke den som hører til ovnen. 😉
Hei jeg har naa laget kaken i en litt mindre langpanne, saa jeg forlenget steketiden med 10min. I steden for seterromme, brukte jeg creme freshe og det gikk helt fint. Kaken ble kjempe god og den smaker bedre for hver dag.
Jeg valgte ostekrem med hvit sjokolade og det passed perfekt sammen.
1/4 liter flote
200g hvit sjokolade
300g krem ost naturel
100g melis
Ts vanilje sukker (kan sloyfes)
Kok opp floten og smelt inn sjokoladen til blandingen er helt klumpfri. La blandingen bli helt avskjolt. Pisk in resten av ingrediensene og sorg for alt er godt blandet. Kremen blir hard i kjoleskapet saa ikke la den staa forlenge for du smorer / sproyter den paa kaken…men kaken maa vere helt kald.
Tusen takk!! Skal definitivt prøve den glasuren. 🙂
Skal lage denne i morgen, sjekket oppskriften for å se hva jeg mangler. Kom plutselig på at jeg da skal bake den til deg. Nå fikk jeg latterlig nok prestasjonsangst. Over en kake til 1.klasse avslutning lizzm. Haha 🙂 Snakkes ?
Er det lov å si at jeg gleder meg ekstra mye, siden jeg nå er garantert en god kake lizzm? ?
Skal lages til helgas 4 års dag. 🙂
Så bra! Gratulerer med fireåringen. 🙂
Takk. ?
Har hatt den i ovn som angitt, men ikke i nærheten sv gjennomstekt, så følger med nå. Tar 10 og 10 minutter nå, for å sjekke. ?
Det lukter FANTASTISK hvertfall. ?
Tror steketiden påvirkes av ovn og hva slags langpanne du har. Håper den smakte!:)
Hei! Denne hørtes fantastisk god ut, og jeg har lyst til å lage den i helgen. Tror du det går bra å erstatte hvetemelet med glutenfritt mel?
Hei Solveig! Så hyggelig å høre fra deg:) Jeg har ikke prøvd det, men har hørt av mange at det er mulig å erstatte hvetemel med type toro lys melblanding i de fleste kakeoppskrifter. Lykke til!
Hei. Prøvde kaka med glutenfritt mel og den ble kjempegod. Beste langpannekake jeg har laget:)
Så utrolig kult! Bra det var vellykket:)
Hei!
Har baket denne sjokoladekaken noen ganger. Super go og masse skrøyd 🙂 Men vil bake i en mindre form og halvere oppskrift, vet du ca hvor stor form jeg må bruke da? Blir i mindre langpanne.
Beklager sent svar!! Er midt i flytteprosess. Prøv langpanne på ca 28×40, typisk liten langpanne. Tror jeg da har brukt halv oppskrift. 🙂
Takk for svar 🙂 Prøvet med ca den str på langpanne til 1/2 oppskrift, kaken ble like fin og god 🙂
Så bra! God uke til deg:)
Jeg bakte denne kaka til min egen 40-årsdag, og den ble kjempegod! Jeg bakte den laktosefri, og de ble veldig bra (melkefri margarin og laktosefri lettrømme). Noen av målene ble regnet om til gram, noe jeg synes er bedre enn volummål ved baking:
8 ss kakao = 56 g
9 dl sukker = 810 g
9 dl hvetemel = 540 g
Og så blandet jeg hele røra i en stor gryte. Sparer litt oppvask da 🙂 Jeg holdt av ca 1,5 dl kaldt vann som jeg tilsatte etter at vannet hadde kokt opp. Da sukker og mel var tilsatt var røra relativt kald. Så rørte jeg inn rømme og egg til slutt. Trengte ikke å bruke mikser, kun håndmakt 🙂
Takk for tipset om egg i glasuren. Jeg har alltid trodd at denne type glasur skal være ganske rar og fast, men da jeg tilsatte et halvt pisket egg ble den silkeglatt!
Oppskriften er skrevet ned i kokeboka mi, og det blir garantert min faste sjokoladekakeoppskrift!
Tusen takk for oppskriften!
Tusen takk for fin og nyttig tilbakemelding! ha en fin dag:)
Hei! tror du det funker med kefir istedenfor rømme? Og i såfall samme mengde?
Veldig spent på kaka di!
Det tror jeg går bra, men har ikke prøvd det i denne oppskriften. 🙂
Eg skal bake den til ei fotballturnering (kiosken). Kan eg avkjøle den i langpanna med bakepapiret under? Eller blir den veldig blaut i bunnen da? Tenkte å levere den heil i langpanna, slik at kiosk-folket kan dele den opp i samme str som dei andre kakene dei selger.
Hei! Det kan du absolutt:)
Hei.
Denne kaken hørtes god ut, så den skal lages til barnebursdagen om noen helger ?? Steker du med varmluft eller over-/undervarme??
Mvh Hanne.
Hei Hanne! Denne kaka er den beste. 🙂 Stekes med vanlig over- og undervarme. Lykke til! Hilsen Astrid
Kaken min var høy og fin når jeg tok den ut, men sank ganske fort sammen?Nesten samme høyde som når jeg satt den inn. Mulig jeg har gjort noe feil? Får bare håpe den smaker godt allikevel.?
Hvordan smakte den? 🙂
Litt seint svar, men den smakte kjempegodt! Falt i smak hos alle. Kanskje en litt lite stekt i midten, men det gjorde egentlig ingenting. I dag baker jeg den på nytt, forlenger steketiden noen minutter så blir det nok supert??
Jeg har laget denne flere ganger og den er kjempegod!! MEN jeg har i “bare” 6 dl sukker og det gikk helt fint. Mer enn søt nok. Kjempegod. Skal prøve med 5 dl neste gang.
Takk for tipset! 🙂
hei du,når jeg skal lage noe godt,så går jeg bare inn på bollefrua,og vips så har jeg lagd de flotteste ting,har blitt en STOOOR FAN av de deilige oppskriftene du har,neste gang skal jeg lage sjokoladekaka.takk for at du finnes mvh Anita
Du aner ikke hvor glad jeg ble nå. TUSEN TAKK! <3
Jeg har laget denne nå i kveld og jeg skjønte da jeg smakte på røra at denne kom til å bli god! ? Jeg har prøvesmakt litt og den var utrolig god! Jeg måtte fordele den i to former, da jeg ikke har langpanne som hører til ovnen som går an å bruke til baking.
Smaken var som sagt god, men den hevet ikke så mye som jeg skulle ønske. Kan det ha med at jeg brukte kjøkkenmaskinen til å blande røren? Har du noen gode tips til neste gang? Jeg har fordelt den i en langpanne på str. med det du kallet liten langpanne og en mindre enn det igjen. Sammenligner jeg volumet til sammen er det mindre enn den formen du bruker.
Tusen takk for god oppskrift!
Hei! Stekte du kaken med en gang du laget røren? Ellers tror jeg natronen mister futten.. Men denne kaken har uansett mye godt i seg og blir derfor litt “tung”. Jeg synes at det er det at den blir litt tung og saftig som er så godt! Ha en fin kveld. 🙂
Det er vel tre-fire barnebursdagar sidan eg prøvde oppskrifta di fyrste gong. Fast innslag, og alt fått bestilling til barne/ungdomsbursdagen komande laurdag.
Verdens beste!
Ja, helt enig! Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Klem til deg!:)
Dette har blitt min absolutte favoritt kake! Og alle jeg har servert den til elsker den! ??
Takk! ?
Så utrolig glad jeg ble nå! 🙂 Ha en god kveld! <3
Wow ! Skulle til å kaste kaka siden den var laget for 3 døgn siden! Neste gang skal jeg lage den 3 døgn før jeg serverer den!! Den var helt magisk god!
Ja, ikke sant? Den blir bare bedre og bedre!!
Denne skal jeg lage til barnebursdag på søndag. Lurer bare på hvordan sjokoladekaken skal oppbevares?
I kjøleskap eller romtemperatur?
Den kan stå i romtemperatur. 🙂
Godt du ikke er Dansk bollefrua.
Jepp! 😉
Bruker alltid denne oppskriften til kake! Den kommer til å være med meg å min familie til evig tid!
Så bra! 🙂 Samme her!!
Så utrolig mykje sukker. Nei, detta va altfor mykje sukker. Nå bli eg feit
Ja, helt enig Fredrik. Dette var altfor mye for ei lita kjerring. Ha’kke lyst til å bli feit jeg heller. Vi får holde oss til trinesmatblogg.no vi to.
Kan man bruke melange smør isteden for meieriersmør ? Synes melange er så mye bedre sånn generelt.
Hei! Det går fint:)
Er det mulig med mindre sukker i kaka?
Jeg vet noen har redusert mengden med 1-2 dl, men jeg har ikke prøvd det selv. 😉
Jeg bruker 2dl mindre sukker i denne kaken og den smaker helt nydelig☺
Tusen takk for innspill, veldig greit å vite. 🙂
Har akkurat baket kaken til en barnebursdag i morgen. Den står nå på avkjøling og syns den ble så lav…. Stekte røren m d samme den var laget og har fulgt oppskriften til punkt og prikke!
Hei! Nå er det vanskelig for meg å vite hvor lav, men går ut fra at du mener nærmere flat? Er natronet ditt gammelt kanskje? Synd hvis det ikke ble vellykket!
Lagde kaken i går og den ble supergod! Stekte i 25 minutter og det var nok. Hadde dobbel glasur og masse smågodt på, så blir det en gjeng lykkelige 11åringer (og kollegaer,for dette ble MYE kake ?) ? Takk for super oppskrift!
Veldig glad du ble fornøyd!! 🙂
Hei. Har bakt denne kaken nå i kveld til en barnebursdag i morgen, men når kaka var tatt ut av ovnen så oppdaget jeg at jeg hadde glemt rømmen….
Hvor stor krise er det mon tro?
Hm.Den smaker sikkert fortsatt godt! Er den gjennomstekt, da?
Ja den var god for di om ☺ var gjennomstekt, men jeg hadde den I endel lengre enn 25 min. Bruker som regel enn prøve pinne for å være på den sikre siden ☺
Så bra at den ble god!:)
Har laget denne kaken seks – syv ganger nå – og herremin den er god! Jeg har laget den i springform, da halverte jeg bare mengden, funket flott 🙂 Har også laget den med bakepulver istedenfor natron, funket flott det også! Mulig en som har hakket mer peiling enn meg på bakeverk ville kjent forskjell, jeg gjorde ikke 😉 Når det gjelder sukkermengden har jeg faktisk kuttet ned litt, og bruker rundt 7dl. Grunnen til dette var fordi en av de første gangene jeg skulle bake den hadde jeg ikke nok sukker i hus og orket ikke dra på butikken. Jeg synes den smakte like godt med 2dl mindre sukker, og har fortsatt med den mengden. Og jeg elsker alt med sukker og sjokolade, og ville ikke gått ned på sukkermengden hvis det hadde gått på bekostning av smak 😉 Hva gjelder steking steker jeg den i ca.21 minutter på varmluft på angitte grader. Jeg har en litt dum ovn, så jeg legger et bakepapir over kaka de siste fem minuttene for at den ikke skal bli brent.
Ja… Det var mine erfaringer rundt verdens beste sjokoladekake;-)
Hei Cathrine! Så hyggelig å høre og takk for nyttige tips. 🙂 Håper du får en fortsatt fin sommer! Klem fra Astrid
Fytti for en kake! Jeg gleder meg alltid til å lage denne fordi resultatet er like bra hver gang. Alle sier at dette er den beste sjokoladekaken de har smakt. Du er en fantastisk flink til å lage bomber man ikke burde spise men som smaker enda bedre pga akkurat det 🙂 dette er 10 av 10! Takk for en sikker oppskrift som skal følge meg de 15 neste årene til sønnens bursdager 😀
Så gøy å høre! Tusen takk for super tilbakemelding. 🙂
Da er sjokolade kaka fra siden din i ovnen?Satser på at den blir vellykka?Deigen var himmelsk var både jeg og bursdagsbarnet enig i?
Så hyggelig å høre, Sonja! Ha en super lørdag. 🙂
Jeg fikk prøvd denne i helga – og den ble kjempegod! Vi lagde den i rund form, og halverte røra. Endte opp med å steke i nesten 45 min. Ofte når vi spiser sjokoladekake ender barna opp me å slikke av glasuren og lar bunnen ligge igjen, men det skjedde ikke med denne kaka 🙂 Kjempegod, og også mørk nok for de voksne.
Da vi skulle i gang med glasuren skilte den seg, og vi brukte egg-trikset – men da ble den veldig rennende og vi hadde ikke nok melis til få den fast nok igjen. Hva er grunnen til at den skiller seg – eller hva kan man gjøre for å unngå at den skiller seg? god ble den uansett (men litt mye kliss og søl…!)
Så bra at den ble god! 🙂 Min erfaring er at det er viktig å tilsette melisen litt etter litt og røre godt mellom hver gang.
Hei, bakte kaka i går og den fin og høy ut, men enda ikke smakt. Lurer på glasuren, kan jeg bruke Melange flytende smør m rapsolje istedet ?
Jeg har ikke prøvd. Jeg elsker ordentlig smør. 😉
Tusen takk! Denne kaken er bare helt nydelig! Er det mulig å lage denne kaken i rund form om jeg halverer oppskriften?
Ja, det burde gå helt fint. Du må bare anpasse steketiden.
Hei! Er det mulig å lage denne kaken i en 24 cm springform viss jeg halverer deigen? I så fall, hva blir da steketiden ?
Beklager sent svar. Det burde gå bra! 🙂
Hei!
Først, takk for mange deilige oppskrifter og all inspirasjon!
Jeg har bakt denne kaka mange ganger nå, med stor suksess 🙂
Men, det er en sak jeg lurer på hver gang. Etter angitt steketid er kaka fortsatt veldig «dissete» i midten og jeg opplever å måtte steke den lenger. Dette fører igjen til at kaka sprekker. Frustrerende..
Er det ovnen min som bør byttes ut eller skal den være slik når den komme ut?
Riktig god jul!
Hei! Jeg er faktisk litt usikker fordi jeg ikke har opplevd dette før. Hva slags form har du? Og steker du kaken med en gang du har laget røren? 🙂
Supergod kake! Lagde denne forrige uke og resultatet ble perfekt
Så utrolig bra å høre! God 17.mai. 🙂
Hei! Spent på denne. Det står at den er god både dagen derpå og dagen etter det igjen. Men hvordan skal den oppbevares? I kjøleskapet? Kjelleren? Hilsen småbarnspappa som MÅ levere god kake når svigers kommer på 17. mai.
Hei Nils. Vi må jo ikke skuffe svigers! 🙂 Du kan fint oppbevare den i kjelleren og lage den et par dager før. Lykke til og god 17.mai! 🙂
Hei. Er det meieri smør du bruker eller melange?😜 ikke så flink på dette her jeg😅
Meierismør ❤️
Hvor stor langpanne bruker du? Det er jo litt forskjellige størrelser ute å går.
Hei! Jeg bruker en som er like stor som ovnen min.
Denne kreves nå på alle barnebursdager. Super oppskrift.
Tusen takk. 🙂 Samme her!
Hei!
Skal prøve meg på denne i kveld så den er klar til barneselskap i morgen:-) et spm: tar du glasuren på samme dag eller dagen den serveres?
Beklager sent svar! Glasuren kan du ta på deb dagen du lager kaken eller den dagen det skal serveres. Gjør det som blir enklest for deg:)
Varmluft eller over/undervarme?
Beklager sent svar! <3 Vanlig over- og undervarme.
En fantastisk sjokoladekake som er gjenganger på bursdagen – 5 år på rad! Har redusert sukker til 4,5 dl og det smaker fortreffelig! Natron har tidvis vært byttet ut med 4 ts bakepulver. Seterrømme har av og til vært byttet ut med cream fresh(?) og tyrkisk /gresk/russisk yougurt. Funker som bare det😂
Beklager sent svar! <3 Takk for gode tips. 🙂
Har bakt denne mange ganger – kjempegod! Men jeg sliter med at den blir veldig «kompakt» og føles ikke helt gjennomstekt (selv om den er det ifølge trepinnene jeg stikker i). Kan dette være pga seterrømme? Kan jeg erstatte den med f.eks melk?
Hei! Jeg tror at den blir litt kompakt fordi den er så saftig. Altså mye fuktighet i røra. Jeg synes ofte luftigere kaker blir tørrere. 😉
Hei. Hvor stor er langpannen du bruker? Jeg skal i en fest på lørdag og lurte på om det går fint å bake denne allerede i morgen (torsdag) Eller fredag? Jeg lurer også på å bruke denne i en rund form, vet du hvor mye jeg skal redusere deigen da?
Hei. Hvor stor er langpannen du bruker?