Pull apart brød med Nutella, hasselnøtter og havsalt

image_pdfimage_print

IMG_9847

Kjære Nutella pull apart brød.

Jeg elsker deg. Beklager at jeg spiste deg opp. Det var kombinasjonen av fersk gjærdeig, smeltet sjokolade, nøtter, kanel og havsalt som tok kaka. Bokstavelig talt, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg savner deg syyykt mye.

Hilsen Bollefrua

IMG_9849

Til deigen:

ca 5,5 dl hvetemel

o,5 dl sukker

0,75 dl melk

0,5 dl vann

55 gram Bremykt Steke og Bake

1 pakke tørrgjær

2 store egg

2 ts vaniljesukker

o,5 ts salt

Til fyllet:

Litt mykt meierismør

Nutella, nesten en hel boks

ca 2 dl hasselnøtter, ristet og hakket

1-2 ts kanel

ca 1 ts havsalt

IMG_9851

1. Ha 4,5 dl av melet, sukker, gjær, salt og vaniljesukker i en bolle og rør rundt.
2. Rør eggene sammen, sett til side.
3. Smelt smør og melk til smøret er så vidt smeltet. Sett til side. Ha i vannet. Når smørblandingen har kroppstemperatur, har du den i melet. Rør rundt med en slikkepott.
5. Ha i eggene og fortsett å røre til deigen samler seg. Ha i den siste dl med mel og kna deigen sammen.
6. Legg i en bolle til heving, deigen skal heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
7. Ha nøttene i en tørr stekepanne og rist på middels høy varme til nøttene begynner å få farge og skallet løsner så vidt. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni de inni håndkle til det meste av skallet er av. Finhakk.
8.  Ha deigen på benken og kna lett. Kjevle deigen til et rektangel, 50×30 cm.
9. Smør et tynt lag med smør, så et raust lag med Nutella. Strø over nøtter (men spar en liten håndfull til toppen av kaken) og dryss over kanel og litt havsalt.10. Skjær deigen i 6 striper på kortsiden. Legg stripene oppå hverandre. Hvis dette er forvirrende, så ta en titt på dette innlegget.
11. Skjær haugen med deigstriper i seks deler.
12.Legg deighaugene lagvis i en smurt brødform med snittflaten opp, jeg tok bakepapir i bunnen for sikkerhetsskyld. (Klipp ut et rektangel som passer).
13. La etterheve under plast i 30-40 minutter. Sett ovnen på 175 grader.
14. Strø over nøtter, litt kanel og litt havsalt.
15. Stek nidt i ovnen i 30-35 minutter. Brødet er ferdig når den er gyldenbrun på toppen og har en hul lyd når du banker på den.
16. Avkjøl i formen i ca 20 minutter, før du forsiktig lirker den ut. (Jeg legger den over på siden og lar den ligge halvveis ute av formen på risten mens den blir kald).
17. Riv av luksuriøse skiver med sjokolade og KOS DEG!

IMG_9853

(Visited 1,622 times, 2 visits today)

10 Comments

  • Reply Noe godt til helgen fra Bollefrua June 13, 2014 at 12:00 pm

    […] så grei å delt en oppskrift med oss, og her er noe du garantert kan kose deg med i helgen, nemlig Pull apart brød med Nutella, hasselnøtter og havsalt. Nam! Bollefrua […]

  • Reply Kitchnqueen June 18, 2014 at 12:00 pm

    Hei! En stund siden sist jeg har vært innom bloggen din (men følger med på Instagram, så klart!), så veldig gøy med masse nye oppskrifter. Dette brødet så jo heelt fantastisk ut. En sterk konkurrent til SK 2014, som så mange er opptatt av på disse tider av året 🙂
    /Karine

    • Reply bollefrua June 22, 2014 at 8:44 am

      Karine! Tusen takk for hyggelig kommentar! Følger også med på alt det morsomme du gjør på instagram og gleder meg til å se deg på tirsdag. Klem!:)

      • Reply Kitchnqueen June 24, 2014 at 1:08 pm

        Jeg også! Gleder meg stort til i morgen. Sees!

  • Reply crosaker June 28, 2014 at 4:10 pm

    Hilarious entry! Ser vilt godt ut ❤

  • Reply Nutellabrød med ristede nøtter og havsalt | SuperbakerLund September 9, 2014 at 3:34 pm

    […] vi var på telttur i helga lagde jeg denne lekkerbiskenen som turfølge. Jeg fant oppskriften hos Bollefrua, og fattet straks interesse! Dette måtte prøves – og det må jeg si – dette må være […]

  • Reply Finalister til Norges beste bakst October 8, 2014 at 6:34 pm

    […] bidrag Pull apart brød med Nutella, hasselnøtter og havsalt overbeviste oss med sin deilige gjærbakst med sjokolade- og nøttesmak i kombinasjon med […]

  • Reply Hanne July 11, 2017 at 5:11 am

    Hei! Jeg lagde denne her om dagen. Ble nydelig (men litt brent)! Så skal teste den på nytt i dag tenkte jeg. Et spm: Skal deigen være løs/rennende når den settes til heving? Min ble det, tross at jeg hadde i mer mel enn i oppskrifta. Jeg hadde den i stekeovnen 20 min lengre også uten at den fikk farge. Skrudde opp tempen litt og stekte videre. Da jeg tok den ut og hadde avkjølt kaka var den fortsatt litt deigete inni. Så jeg prøvde meg på mer steking, men da ble den brent :/
    Var det den løse deigen som var årsaken her tro?

    • Reply bollefrua August 1, 2017 at 2:39 pm

      Hei! Jeg tror du bør steke den lenger uten å skru opp varmen. Ovner er forskjellige. 🙂 Lykke til!

    Leave a Reply