Vi har vært så heldige å få teste ut Adams matkasse den siste uken. Forrige mandag ringte det på døren og utenfor sto en ung mann med to kasser. Det oppsto et øyeblikks panisk komikk da jeg skulle overta kassene som viste seg å være sabla tunge. De var jo stappfulle av matvarer og frukt! Heldigvis tok leveransefyren imot både meg og maten da vi tippet fremover. Bra service. 😉 Og ikke minst litt julaften å åpne kassene og se hva som er inni!
Følgende middager sto på menyen i “Original kassen” forrige uke:
- Appelsin- og salviebakt lyrfilet med lettsyltede rødbeter og jordskokkpuré
- Hakkebøff med gyllenstekt løk, potetmos og brun saus
- Lårbiff av kylling med lun pastasalat med mais og salviekrem
- Pannestekt torsk med conchiglie rigate og hjemmelaget tomatsaus med squash og chili
- Lapskaus med saltkjøtt og flatbrød
Alt i alt synes jeg vi har spist mye god mat. Det er dessuten deilig med ny inspirasjon, slippe å handle og ikke bruke tid på å planlegge meny. De to rettene jeg likte best var “hakkebøffen” og den ovnsbakte lyrfileten. Jeg legger ved oppskriften på sistnevnte nedenfor, som altså er full kred til Adams matkasse. Denne uken tester vi barnekassen, ny rapport kommer neste uke. 😉
Appelsin- og salviebakt lyrfilet med lettsyltede rødbeter og jordskokkpuré:
(4 personer)
1 appelsin
800 g jordskokk
700 g lyrfilet
1 stor rødbete
1 god kvast salvie
Semi-integrale-ris eller annen ris, nok til fire
1 ss hvitvinseddik
1 dl melk
salt og pepper
ca 4 ss smør
2 ss sukker
1. Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok 1 pk semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter eller etter anvisning på pakken til den risen du har.
2. Skrell og kutt ca 800 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter i vannet fra punkt 1.
3. Kutt og skrell rødbete i staver på ca 1×4 cm, og ha i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik, 2 ss sukker, 5 dl vann og litt salt, og kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk salvie.
4. Kutt ca 700 g lyrfilet i porsjonsstykker, og ha den i en ildfast form med noen klatter meierismør. Krydre med salt, pepper, saft og finrevet skall (kun det oransje) fra 1/2 stk appelsin og finhakket salvie. Bak i ovnen i 12-14 minutter.
5. Sil vannet av jordskokken, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 2 ss smør og 1 dl melk. Smak til med salt.
6. Server appelsin- og salviebakt lyrfilet med lettsyltede rødbeter og jordskokkpuré.
Dette innlegget er skrevet som et ledd i et samarbeid med Adams matkasse.
No Comments