Jul og nyttår hos Bollefrua

image_pdfimage_print

Da er det nesten over. Jeg har ryddet ut juletreet, men beholder litt julestæsj noen dager til. Nå ligger jeg og kjenner etter om jeg er klar for hverdag igjen. Rent praktisk er jeg ikke klar. Det blir sikkert en turbulent tid i morgen tidlig. Alt skal huskes og finnes frem av uteklær og skiftetøy til barna. Matpakker skal lages. Kaffe skal drikkes. Sterk kaffe i morgen. Mentalt er jeg ganske klar. Jeg har hvilt. Jeg har sovet. Stearinlys har brent ned og blitt erstattet med nye. God mat. Gode venner. Familie. Bok. Uteliv. Jeg har levd og tenkt. Tenkt på hva jeg er takknemlig for og hva jeg bør bli bedre på. Jeg har litt å gå på der, kjenner jeg. I morgen skal jeg møte elevene mine igjen. Det blir fint. Jeg må sikkert regne med å late som om jeg går på den klassiske “hva fikk du til jul i år” noen ganger. Kanskje jeg må trøste noen som er lei seg for at ferien er over. Kanskje må noen trøste meg. Jeg håper du har hatt det godt. At noen har vært snill med deg. Og at du har gjort noe hyggelig for en annen. Ha en god start på uken i morgen!   /home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/084/37818585/files/2015/01/img_5371.jpg

Nyttår
Eit nytt år
la seg over det gamle
eit lett lag av nysnø
ein duk av ljos
over berrfrost og skare
over alt livs sprukne hud
det dreiv forbi
i ein augneblink av sanning
det berre kviskra over markene
sveva gjennom skogholta
la seg til ro
som ei uventa von
som ung nåde over
ei gamal jord

Arnfinn Haram

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/084/37818585/files/2015/01/img_52411.jpg

(Visited 155 times, 1 visits today)

2 Comments

  • Reply annegretekaspersen January 5, 2015 at 6:45 pm

    Håper du fikk en god start på uka, det gjorde jeg. Takk for deling av nydelig dikt!

    • Reply bollefrua January 5, 2015 at 8:42 pm

      Ja, men nå er jeg stuptrøtt! Vi er visst glad i fine dikt vi to:) Klem

    Leave a Reply