Stablebrød med rabarbrafyll og nutellaglasur

image_pdfimage_print

IMG_8877

For ikke så lenge siden fikk jeg litt rabarbra av noen smarte venner. De hadde nemlig klippet ned sin rabarbra rundt St.Hans og kunne ennå glede seg over denne anvendelige planten. Slik ble dette deilige stablebrødet til. Ikke for søtt, syrlig fyll, sukker og kanel og en digg nutellafinish. Hvis du ikke har rabarbra, kan du sikkert prøve å lage dette med feks eple eller pære. Eller så kan jeg kanskje tipse deg om et bra sted å gå på rabarbraslang. Neida. Joda. Neida. 😉


Til deigen:

7 dl hvetemel

4 ss sukker

1 dl melk

0,5 dl vann

55 gram meierismør, smeltet

1 pakke tørrgjær

2 egg

1 ts vaniljesukker

o,25 ts salt

 

Fyll:

1 pk Philadelphia ost naturell

3 stilker rabarbra, kuttet i ca 1 cm tykke biter  (kokt i sukkerlake)

1 dl sukker (til sukkerlake)

2 dl vann (til sukkerlake)

sukker og kanel

Glasur:

1 ss Nutella

ca 2 ts melk


 

Lag deigen slik: Smelt smøret og ha i melken og vannet. Ha alle ingrediensene til deigen i en eltebolle med væsken og elt i ca fem minutter. Tilsett evt en og en ss med mel ekstra om deigen virker veldig klissete. Legg deigen til heving i en bolle dekket med plast, den skal heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet:

Kok opp sukker og vann i en kjele. etter et par minutter har du i rabarbraen. La koke til rabarbraen er myk, uten å falle helt fra hverandre. Ta rabarbraen ut av laken og avkjøl i en skål. Ha siden philiadelphia osten i skålen og rør sammen. Sett til side.

Ha deigen på benken med litt mel. Kjevle deigen til et rektangel, 50×30 cm, prøv å få deigen til å ikke klistre seg til underlaget uten å bruke for mye mel. Smør fyllet utover deigen i et jevnt lag.  Strø sukker og kanel på toppen.

Skjær deigen i 6 striper på kortsiden. Legg stripene oppå hverandre. (Se bilder).

Skjær haugen med deigstriper i seks deler.

Legg deighaugene med snittsiden opp i brødformen dekket med bakepapir. Strø litt sukker og kanel på toppen.

NB. Dette bildet er fra et tidligere innlegg og demonstrerer hvordan deigen skal skjæres og stables.

 

Etterhev i ca 30-45 minutter eller dobbel størrelse.

Stek så i midt ovnen i ca 40 minutter på 175 grader. Kaken er ferdig når den er gyldenbrun på toppen og har en hul lyd når du banker på den.

Ta kanelbrødet ut av ovnen og løft den ut av formen ved å bruke kantene på bakepapiret. Legg til avkjøling på rist uten papiret. Rør sammen Nutella og melk til en glatt glasur og ringle over brødet. SPIS.

IMG_8881

(Visited 248 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply