Vet du hva? Jeg synes kokosmakroner er så barnslig godt! Og disse ble perfekt seige og sprø i kantene. Dessuten er dette en type småkake som både er allergivennlig og skikkelig enkel og rask å lage. Og det er jammen bra, for disse er garantert borte før jul. 😉
Du trenger:
(Ca 20-25 avhengig av størrelse)
50 g smør
2 egg
125 g sukker
250 kokos
Sett ovnen på 175 grader og dekk et stekebrett med bakepapir. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis og rør forsiktig inn det avkjølte smøret. Vend til slutt inn kokos. La massen stå ca fem minutter, så den får satt seg litt. Bruk en spiseskje (eller cookieskje, som jeg brukte) til å sette små kuler/fjell av deig på brettet. Stek i 12-14 minutter eller til de er gyldne utenpå. La stå et par minutter på brettet før de avkjøles fullstendig på rist. Kos deg.
2 Comments
Hei! Jeg tror dette er svaret på alle mine kokosmakronspørsmål! Farmor laget de mest fantastiske kakene med kokos, men jeg var aldri så lur at jeg ba om å få oppskriften før hun døde. Jeg har forsøkt et utall oppskrifter siden, men aldri denne. Nå satser jeg alt på at dette er den rette! (Og om det er det, så tillater jeg meg å legge den ut på bloggen, og da skal jeg gi æren til deg!) 🙂
Føler forventningspresset…. 😉