Knallgod pavlova med banan, pasjonsfrukt og hjemmelaget karamellsaus

image_pdfimage_print

IMG_9724

 

Hallo! God søndag! Hvordan har du det?

Jeg ligger som et slakt i sofaen etter en vellykket familiebursdag for min eldste sønn. Denne nydelige pavlovaen var festens “voksenkake” og var en deilig blanding av sprø marengs, myk krem, søte bananer, syrlig og frisk pasjonsfrukt, mild kokos og en syndig god karamellsaus. Veldig populært og kan varmt anbefales!

IMG_9720

Bunnen:

5 eggehviter
300 g sukker

Topping:
4 dl kremfløte

3-4 bananer

4 pasjonsfrukt, frøene (en moden pasjonsfrukt er skrukkete i skallet)

en raus håndfull ristede store kokosflak ( ikke strø)

Karamellsaus:

100 g sukker

0,75 dl kremfløte

 25 g meierismør

1 klype havsalt

Sett ovnen på 200 grader. Pisk eggehviter i fem minutter og tilsett så gradvis sukker, en spiseskje av gangen. Pisk ca 10 minutter. Du skal piske til det er helt hvitt og stivt, elektrisk visp lønner seg. Når hviten er stiv, så tar du et stekepapirkledd stekebrett og smører røren ut i en sirkel på brettet, ca 28 cm i diameter. Tenk deg at den skal bli så stor som en “vanlig” springform. Sett formen inn i midten av ovnen og SKRU NED VARMEN TIL 130 GRADER. Stek bunnen på 130 grader i ca 1,5 time, midt i ovnen. La den avkjøle i ovnen med døren på gløtt. La den uansett avkjøle på stekebrettet hvis du må ta den ut av ovnen. (Lag gjerne to dager i forveien).

Ha sukkeret til sausen i en liten gryte og smelt sukkeret på medium varme mens du IKKE rører i gryten, kun svinger litt på den. Når sukkeret er som sirup og har en gylden farge drar du kjelen av varmen og heller i fløten forsiktig, det vil koke voldsomt opp. Rør med en liten sleiv og tilsett så smøret og litt salt og fortsett å røre til alt er blandet. Hold varm/lunken til servering evt varm opp. (Sausen kan lages 5 dager i forveien, oppbevart i kjøleskap).

Legg bunnen på et fat. Pisk kremfløten ganske stiv og bre over bunnen rett før servering. Fordel over frukt og kokos og ringle over karamellsaus (ikke alt, sett evt sausen i en skål ved siden av til de som vil ha mer). KOS DEG.

IMG_9731

(Visited 667 times, 1 visits today)

2 Comments

  • Reply Ruth-Evy Mo January 10, 2016 at 10:38 pm

    Den Pavlokaken, må jeg bare lage, en gang ja. Hørtes god ut ! God var også den kaken du hadde her, som du kalte: “Gulkake”. Fikk skryt av den ! Takker så mye 🙂

    • Reply bollefrua January 14, 2016 at 9:40 pm

      Så hyggelig å høre, Ruth-Evy! Gleder meg til å høre når du lager pavlove. Ha en fin kveld!

    Leave a Reply