Folkens! Jeg kommer med nyheter. Jeg må be om absolutt stillhet. Ventetiden er over. Du får verdens enkleste pannekakeoppskrift i kveld! (Den minner i allefall om pannekaker, men har litt annen konsistens fordi den er ovnsbakt).
OG den er prøvd ut på et kritisk testpanel. Det er nemlig mye færre matretter enn man skulle tro (og håpet) som faller i smak hos mine bollefrø. Dette, derimot, gikk ned på høy kant (med sukker på). Eneste klagen var at det ikke var nok bacon.
Men la oss være ærlige. Er det noen gang nok bacon?
Du trenger:
(ca 4 pers)
7 dl melk
1 dl sammalt spelt, grov (du kan også bruke hvete)
3 dl siktet speltmel (du kan også bruke hvete)
4 egg
0,5 ts havsalt
50 g smeltet meierismør
150-200 g skivet bacon delt i to, jeg hadde Stjernebacon (mer hvis du er som barna mine)
Pisk sammen alle ingrediensene unntatt bacon i en bolle. La røren svelle i minimum 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi. Fordel baconbiter på toppen. NB. Det er ikke nødvendig å steke baconet først. Stek NEDERST i ovnen i 30 minutter. La stå å avkjøle litt (jeg lot min bli litt lunken) før du skjærer i serveringsklare biter. SPIS.
61 Comments
Denne må prøves! : ) Steker du baconet først?
Hei Lisbeth! Det trenger du ikke. 🙂 Sabla lettvint. 😉
du kan kutte opp baconterninger og stek dem i langpanna først til du har fått ønsket gyllenhet, ta ut å hell røren i,sett tilbake i ovnen, da slpper du å tilsette smør. Server med godt syltetøy. 🙂
Det var et knallgodt tips! Jeg steker alltid bacon i ovnen, så dette var genialt. God helg! 🙂
Spiser man det alene eller serverer man med sukker og slikt som pannestekte pannekaker?
Vi spiser det med sukker eller blåbærsyltetøy. 🙂
Tyttebærsyltetøy smaker også godt…..det fikk jeg av min mormor som bodde i Stockholm….”Svensk fleskpannkaka med lingonsylt”!!
Høres helt nydelig ut, Gunnbjørg Elise!:)
Dette pleide min mormor ofte å lage når familien invaderte hjemmet hennes. Bare gode minner 🙂
Så hyggelig å høre, May Elin! Dette blir en slager hos oss. 🙂
Så saint så saint May Elin 🙂
Skal røra være tykkere en vanlig pannekakerøre?
Nei, omtrent som vanlig. Men det ferdige resultatet blir jo litt tjukkere.
Kan du bruke f. eks skinke og ost istedenfor bacon?
Ja, det kan du absolutt! 🙂
Prøv med revet gulerøtt som tilbehør neste gang 🙂 Det bruker vi til middagspannekakene 🙂
Nam! Høres godt ut. 🙂
Dette lagde min mor da jeg var barn. Vi hadde rester av gårsdagens poteter i terninger oppi og serverte med tyttebær. Kjempegodt.
Takk for godt tips, Anne Kathrine!:)
Den der e bare knall, med masse nyrørt blåbær tel. mmmm 😀
Ja, ikke sant? 🙂 Ha en god ettermiddag!
Gleder meg til og smake på dette 😀 Står i ovnen her nå 😀 Tusen takk for oppskrift 😀
Åh, så bra! Da håper jeg du blir fornøyd!:)
Noen som har prøvd denne med glutenfritt mel?
Dessverre! Skulle gjerne hjulpet deg, men har lite erfaring med glutenfritt mel. Men vil i grunnen tippe at det går.
Jeg skal prøve med glutenfritt i helgen 🙂 Så får vi se 🙂 Det så kjempegodt ut 🙂
Da gleder jeg meg til rapport:)
Eg og har cøliaki og bruke Toro glutenfri mel da eg lage pannekaker, alltid vellykket!. Gleder meg stort til å prøve denne oppskriften, det går sikkert bra glutenfri og ??
Hvordan gikk det?:)
Dette er jo rett og slett som god gammeldags fleskepannekake.
Kan fint lages med salt flesk i stedet for bacon og litt gressløk i røra.
Serveres med kokt potet?
Det skal jeg prøve! Takk for tipset! 🙂
Står i ovnen nå! Gleder oss til å smake 🙂
Så bra, Gina! Håper du blir fornøyd! 🙂
Er baconet sprøtt ved servering?
Eg er van med å steike pannekakene på takke, men skal jammen prøva dette. Som tilbehør brukar me alltid poteter, raspa gulerøtter og tyttebærsyltetøy/blåbærsyltetøy.
– Gunvor –
Baconet er godt gjennomstekt, men ikke så sprøtt som om du hadde stekt det for seg selv. Tilbehøret høres deilig ut!
Barndoms minner ?
Gode, håper jeg! 🙂
Serverer salat av finstrimlet hodekål, appelsiner i biter og rosiner til, og bringebærsyltetøy, namm….
Helt herlig! God helg! 🙂
Hei!
Jeg tenkte å lage denne i dag, men jeg har bare flesk og ikke bacon. Vil du anbefale å steke flesket litt først da? 🙂
Ja, det ville jeg gjort. 🙂 Lykke til!!
Da står den i ivnen. Gledes på å prøve 🙂 🙂 🙂
Så bra!:) Fortsatt god sommer:)
Går det greit å dobble oppskrifta, trenger den lengre steketid å får det plass i ei langpanne?
Hei! Da tror jeg den blir veldig tykk. Kanskje lage i to langpanner? Lykke til! 🙂
Kan vel bytt ut noe av melet og erstatte det med litt groveremel…. ?
Det tror jeg går fint:)
Vi må lage pannekaker uten egg pga allergier, er eggene essensielle i oppskriften din for å få bra resultat? Eller går det andre å bruke vår vanlige oppskrift uten egg tror du? Det så veldig godt ut 🙂
Hm.. Har ikke prøvd å lage pannekaker uten egg.. tenker det er eggene som gjør at den “løfter” seg litt. Men om det du gjør vanligvis funker til vanlige pannekaker, ville jeg gitt det et forsøk! 🙂
Denne er best om en serverer tyttebærsyltetøy til !!
Takk for tipset!:)
Ser ut som quiche.
Ja, den kan nok minne litt om pai i konsistensen:)
Kan man bruke vann i steden for melk? Er visst tom for melk.
Beklager sent svar! Tror det går fint, men vil ikke smake like godt..
Syns røra ble veldig tynn, skal den være det ? Jeg tok litt mer siktet spelt oppi, er veldig spent på resultatet. Kan man har raspet ost oppi og ?
BEKLAGER sent svar. Håper det gikk fint! Tror ost ville være veldig godt:)
Hei. Går det greit og bruke vann istedetfor melk på denne.
Jeg skal prøve denne i dag.
Beklager sent svar. Jeg har ikke prøvd med vann, men tror nok det blir best med melk. 🙂
Den bør IKKE stekes nederst i ovnen, men i midten. Har prøvd flere ganger, men nederst blir den nesten svidd under, og aldri stekt øverst (220 grader). Ellers er det en helt grei oppskrift.
Beklager sent svar! <3 Takk for tilbakemelding. 🙂