Pannekake med bacon i langpanne (sabla enkelt og godt)

image_pdfimage_print
IMG_9981

Megapannekaken ser litt “fluffy” ut på dette bilde fordi den akkurat er tatt ut av ovnen, men den synker sammen etterhvert.

 

Folkens! Jeg kommer med nyheter. Jeg må be om absolutt stillhet. Ventetiden er over. Du får verdens enkleste pannekakeoppskrift i kveld! (Den minner i allefall om pannekaker, men har litt annen konsistens fordi den er ovnsbakt).

OG den er prøvd ut på et kritisk testpanel. Det er nemlig mye færre matretter enn man skulle tro (og håpet) som faller i smak hos mine bollefrø. Dette, derimot, gikk ned på høy kant (med sukker på). Eneste klagen var at det ikke var nok bacon.

Men la oss være ærlige. Er det noen gang nok bacon?

Du trenger:

(ca 4 pers)

7 dl melk

1 dl sammalt spelt, grov (du kan også bruke hvete)

3 dl siktet speltmel (du kan også bruke hvete)

4 egg

0,5 ts havsalt

50 g smeltet meierismør

150-200 g skivet bacon delt i to, jeg hadde Stjernebacon (mer hvis du er som barna mine)
Pisk sammen alle ingrediensene unntatt bacon i en bolle. La røren svelle i minimum 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi. Fordel baconbiter på toppen. NB. Det er ikke nødvendig å steke baconet først. Stek NEDERST i ovnen i 30 minutter. La stå å avkjøle litt (jeg lot min bli litt lunken) før du skjærer i serveringsklare biter. SPIS.

IMG_9990

(Visited 73,666 times, 4 visits today)

61 Comments

  • Reply Lisbeth February 9, 2016 at 8:32 am

    Denne må prøves! : ) Steker du baconet først?

    • Reply bollefrua February 9, 2016 at 9:31 am

      Hei Lisbeth! Det trenger du ikke. 🙂 Sabla lettvint. 😉

    • Reply sven February 12, 2016 at 7:13 pm

      du kan kutte opp baconterninger og stek dem i langpanna først til du har fått ønsket gyllenhet, ta ut å hell røren i,sett tilbake i ovnen, da slpper du å tilsette smør. Server med godt syltetøy. 🙂

      • Reply bollefrua February 12, 2016 at 8:12 pm

        Det var et knallgodt tips! Jeg steker alltid bacon i ovnen, så dette var genialt. God helg! 🙂

  • Reply Anna February 9, 2016 at 6:16 pm

    Spiser man det alene eller serverer man med sukker og slikt som pannestekte pannekaker?

    • Reply bollefrua February 9, 2016 at 6:52 pm

      Vi spiser det med sukker eller blåbærsyltetøy. 🙂

      • Reply Gunnbjørg Elise Stavdal February 10, 2016 at 5:32 pm

        Tyttebærsyltetøy smaker også godt…..det fikk jeg av min mormor som bodde i Stockholm….”Svensk fleskpannkaka med lingonsylt”!!

        • Reply bollefrua February 10, 2016 at 7:58 pm

          Høres helt nydelig ut, Gunnbjørg Elise!:)

  • Reply May Elin Hulsund February 10, 2016 at 7:14 am

    Dette pleide min mormor ofte å lage når familien invaderte hjemmet hennes. Bare gode minner 🙂

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 9:28 am

      Så hyggelig å høre, May Elin! Dette blir en slager hos oss. 🙂

    • Reply Eirik Vaslag February 11, 2016 at 10:55 pm

      Så saint så saint May Elin 🙂

  • Reply Merethe February 10, 2016 at 8:50 am

    Skal røra være tykkere en vanlig pannekakerøre?

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 9:28 am

      Nei, omtrent som vanlig. Men det ferdige resultatet blir jo litt tjukkere.

  • Reply Torill Stene Jørgensen February 10, 2016 at 9:38 am

    Kan du bruke f. eks skinke og ost istedenfor bacon?

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 10:00 am

      Ja, det kan du absolutt! 🙂

  • Reply Kari February 10, 2016 at 11:26 am

    Prøv med revet gulerøtt som tilbehør neste gang 🙂 Det bruker vi til middagspannekakene 🙂

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 5:08 pm

      Nam! Høres godt ut. 🙂

  • Reply Anne Kathrine February 10, 2016 at 1:45 pm

    Dette lagde min mor da jeg var barn. Vi hadde rester av gårsdagens poteter i terninger oppi og serverte med tyttebær. Kjempegodt.

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 5:09 pm

      Takk for godt tips, Anne Kathrine!:)

  • Reply Lars Biagio February 10, 2016 at 4:39 pm

    Den der e bare knall, med masse nyrørt blåbær tel. mmmm 😀

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 5:09 pm

      Ja, ikke sant? 🙂 Ha en god ettermiddag!

  • Reply Anne Gunn Pedersen February 10, 2016 at 5:04 pm

    Gleder meg til og smake på dette 😀 Står i ovnen her nå 😀 Tusen takk for oppskrift 😀

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 5:10 pm

      Åh, så bra! Da håper jeg du blir fornøyd!:)

  • Reply Anne Kari February 10, 2016 at 6:48 pm

    Noen som har prøvd denne med glutenfritt mel?

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 8:35 pm

      Dessverre! Skulle gjerne hjulpet deg, men har lite erfaring med glutenfritt mel. Men vil i grunnen tippe at det går.

    • Reply Jeanette February 11, 2016 at 3:23 pm

      Jeg skal prøve med glutenfritt i helgen 🙂 Så får vi se 🙂 Det så kjempegodt ut 🙂

      • Reply bollefrua February 11, 2016 at 10:56 pm

        Da gleder jeg meg til rapport:)

      • Reply Janice November 10, 2016 at 11:36 pm

        Eg og har cøliaki og bruke Toro glutenfri mel da eg lage pannekaker, alltid vellykket!. Gleder meg stort til å prøve denne oppskriften, det går sikkert bra glutenfri og ??

        • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:57 pm

          Hvordan gikk det?:)

  • Reply Elisabeth February 10, 2016 at 7:32 pm

    Dette er jo rett og slett som god gammeldags fleskepannekake.
    Kan fint lages med salt flesk i stedet for bacon og litt gressløk i røra.
    Serveres med kokt potet?

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 8:36 pm

      Det skal jeg prøve! Takk for tipset! 🙂

  • Reply Gina February 10, 2016 at 8:01 pm

    Står i ovnen nå! Gleder oss til å smake 🙂

    • Reply bollefrua February 10, 2016 at 8:36 pm

      Så bra, Gina! Håper du blir fornøyd! 🙂

  • Reply Gunvor Hustoft February 11, 2016 at 6:49 pm

    Er baconet sprøtt ved servering?
    Eg er van med å steike pannekakene på takke, men skal jammen prøva dette. Som tilbehør brukar me alltid poteter, raspa gulerøtter og tyttebærsyltetøy/blåbærsyltetøy.
    – Gunvor –

    • Reply bollefrua February 11, 2016 at 10:59 pm

      Baconet er godt gjennomstekt, men ikke så sprøtt som om du hadde stekt det for seg selv. Tilbehøret høres deilig ut!

  • Reply Line Pettersen February 12, 2016 at 1:35 am

    Barndoms minner ?

  • Reply Anne F. February 12, 2016 at 12:12 pm

    Serverer salat av finstrimlet hodekål, appelsiner i biter og rosiner til, og bringebærsyltetøy, namm….

    • Reply bollefrua February 12, 2016 at 5:27 pm

      Helt herlig! God helg! 🙂

  • Reply Ingrid March 8, 2016 at 12:54 pm

    Hei!
    Jeg tenkte å lage denne i dag, men jeg har bare flesk og ikke bacon. Vil du anbefale å steke flesket litt først da? 🙂

    • Reply bollefrua March 8, 2016 at 1:01 pm

      Ja, det ville jeg gjort. 🙂 Lykke til!!

  • Reply monica July 5, 2016 at 12:59 pm

    Da står den i ivnen. Gledes på å prøve 🙂 🙂 🙂

    • Reply bollefrua July 8, 2016 at 4:43 pm

      Så bra!:) Fortsatt god sommer:)

  • Reply heidi b. dahl September 8, 2016 at 7:57 pm

    Går det greit å dobble oppskrifta, trenger den lengre steketid å får det plass i ei langpanne?

    • Reply bollefrua September 11, 2016 at 7:00 pm

      Hei! Da tror jeg den blir veldig tykk. Kanskje lage i to langpanner? Lykke til! 🙂

  • Reply Steinar Foss October 2, 2016 at 8:48 pm

    Kan vel bytt ut noe av melet og erstatte det med litt groveremel…. ?

    • Reply bollefrua October 4, 2016 at 7:29 pm

      Det tror jeg går fint:)

  • Reply Gry November 7, 2016 at 6:58 pm

    Vi må lage pannekaker uten egg pga allergier, er eggene essensielle i oppskriften din for å få bra resultat? Eller går det andre å bruke vår vanlige oppskrift uten egg tror du? Det så veldig godt ut 🙂

    • Reply bollefrua November 7, 2016 at 8:21 pm

      Hm.. Har ikke prøvd å lage pannekaker uten egg.. tenker det er eggene som gjør at den “løfter” seg litt. Men om det du gjør vanligvis funker til vanlige pannekaker, ville jeg gitt det et forsøk! 🙂

  • Reply Karin J.Bakk November 8, 2016 at 8:55 pm

    Denne er best om en serverer tyttebærsyltetøy til !!

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 7:04 pm

      Takk for tipset!:)

  • Reply We ndy westerlund November 9, 2016 at 7:29 pm

    Ser ut som quiche.

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:59 pm

      Ja, den kan nok minne litt om pai i konsistensen:)

  • Reply Jeanette January 10, 2018 at 12:05 pm

    Kan man bruke vann i steden for melk? Er visst tom for melk.

    • Reply bollefrua January 28, 2018 at 1:03 pm

      Beklager sent svar! Tror det går fint, men vil ikke smake like godt..

  • Reply Sylvia Langhelle August 26, 2018 at 8:06 pm

    Syns røra ble veldig tynn, skal den være det ? Jeg tok litt mer siktet spelt oppi, er veldig spent på resultatet. Kan man har raspet ost oppi og ?

    • Reply bollefrua October 7, 2018 at 7:27 pm

      BEKLAGER sent svar. Håper det gikk fint! Tror ost ville være veldig godt:)

  • Reply Anne Lise Aasbak October 3, 2018 at 6:59 am

    Hei. Går det greit og bruke vann istedetfor melk på denne.
    Jeg skal prøve denne i dag.

    • Reply bollefrua October 7, 2018 at 7:24 pm

      Beklager sent svar. Jeg har ikke prøvd med vann, men tror nok det blir best med melk. 🙂

  • Reply Anita May 3, 2019 at 2:20 pm

    Den bør IKKE stekes nederst i ovnen, men i midten. Har prøvd flere ganger, men nederst blir den nesten svidd under, og aldri stekt øverst (220 grader). Ellers er det en helt grei oppskrift.

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:37 am

      Beklager sent svar! <3 Takk for tilbakemelding. 🙂

    Leave a Reply to Gunvor Hustoft Cancel Reply