Jeg er veldig glad i Tom kha Gai. Dette er altså ikke en thailandsk kjekkas jeg har møtt, men en kokosmelkbasert og supergod suppe. Det jeg ikke er så glad i på en hektisk hverdag, er kompliserte middager som tar lang tid å lage. Mange av oppskriftene på slike supper har en ingrediensliste lang som en kald høst og tar motet fra meg fordi jeg ikke har lyst til å skaffe hverken sitrongress eller limeblader. Men denne varianten er rask og inneholder kun varer du får kjøpt på Kiwi.
Tom kha gai for dummies:
(Nok til to voksne og to barn. Spesielt hvis barna helst vil ha mest ris og lite suppe;)
400 gram kyllingfilet, strimlet
2 ss olivenolje
4-6 sjampinjonger, først delt i to og så i skiver
1 rød paprika, strimlet
4 vårløk, skivet
2 tomater, skivet
1 ss rød currypasta
4 dl kyllingkraft, evt vann og 0,5 buljongterning
2 bokser kokosmelk
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus (du finner det på flaske i butikken sammen med woksauser osv)
0,5 lime, saften
1 neve hakket koriander
Salt, pepper og sukker til å smake til
Ris eller nudler til servering, hvis ønskelig
Fin frem en tykkbunnet kjele og ha i olje . Varm opp og ha i halvparten av vårløken og soppen. Stek litt før du tilsetter kylling og currypasta. Fres et par minutter. Ha i kokosmelk og kraft og kok opp. La småkoke i ca 5 minutter før du har i paprikaen. Kok 2 minutter før du har i soya, lime, fiskesaus, tomat, vårløk og koriander. Smak til med salt, pepper og sukker, evt litt mer lime.
19 Comments
Denne deilige suppen var en skikkelig vinner for alle i familien i dag! Takk for oppskriften (som jeg handlet etter med telefonen i hånden i butikken i dag).
Vibeke! Så bra at dere også likte suppen! Og å handle med mobilen gjør jeg (altfor?) ofte;) Ha en fin kveld!:)
Kjempebra! Selv om jeg lider av kjøkkenskrekk , så fiksa jeg denne -for dummies stemmer bra altså;)
Hei Katrine! Neste prosjekt for å kurere kjøkkenskrekken din er å prøve “Det aller beste foccaciabrødet” (trinn for trinn) på bloggen. Si fra når du har gjort det. 😉 God fredag!
Hei 🙂
Smakte kjempegodt! Men et spørsmål, hvilken størrelse bruker du 2 bokser av med kokosmelk… 2 store på 400ml eller 2 små på 165ml?
Brukte nå en på 400ml jeg nå da, så håper jeg jeg får svar til neste gang 🙂
Hei Marianne! Det skal være på 400ml. Glad det smakte!:)
omg
Og kan man bruke lett kokosmelk? Eller kanskje det blir litt pinglete?? Kanskje en boks av hver….?
Tror lett går bra;)
Dette ble dagens middag. Veldig godt!
Så hyggelig at det smakte, Nils! 🙂
Hei – denne så jo helt nydelig ut 🙂 Hvilken type buljong er det du bruker om du ikke bruker kyllingkraft?
Hei Eva! Jeg bruker kyllingbuljong. 🙂
denne her ble mega god den beste jeg har smkt hit til tusen takk:)
Enig! Den er kjempe god. God helg til deg!
god helg til dere ogsä og tusen takk for denne siden din kjempe fint pröver daglig oppskrifter syns det var kjedekig ä lage mat men nä er jeg bitt av viruset sä tusen takk:))
Tusen takk, søte deg.
Har laget denne flere ganger, helt nydelig! Tilsetter og gjerne litt blomkål som blir kjempe godt i. Tusen takk for en super oppskrift! 🙂
Beklager sent svar! <3 Ja, nydelig suppe. 🙂