Jeg er veldig glad i Tom kha Gai. Dette er altså ikke en thailandsk kjekkas jeg har møtt, men en kokosmelkbasert og supergod suppe. Det jeg ikke er så glad i på en hektisk hverdag, er kompliserte middager som tar lang tid å lage. Mange av oppskriftene på slike supper har en ingrediensliste lang som en kald høst og tar motet fra meg fordi jeg ikke har lyst til å skaffe hverken sitrongress eller limeblader. Men denne varianten er rask og inneholder kun varer du får kjøpt på Kiwi.
Tom kha gai for dummies:
(Nok til to voksne og to barn. Spesielt hvis barna helst vil ha mest ris og lite suppe;)
400 gram kyllingfilet, strimlet
2 ss olivenolje
4-6 sjampinjonger, først delt i to og så i skiver
1 rød paprika, strimlet
4 vårløk, skivet
2 tomater, skivet
1 ss rød currypasta
4 dl kyllingkraft, evt vann og 0,5 buljongterning
2 bokser kokosmelk
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus (du finner det på flaske i butikken sammen med woksauser osv)
0,5 lime, saften
1 neve hakket koriander
Salt, pepper og sukker til å smake til
Ris eller nudler til servering, hvis ønskelig
Fin frem en tykkbunnet kjele og ha i olje . Varm opp og ha i halvparten av vårløken og soppen. Stek litt før du tilsetter kylling og currypasta. Fres et par minutter. Ha i kokosmelk og kraft og kok opp. La småkoke i ca 5 minutter før du har i paprikaen. Kok 2 minutter før du har i soya, lime, fiskesaus, tomat, vårløk og koriander. Smak til med salt, pepper og sukker, evt litt mer lime.
19 Comments
Denne deilige suppen var en skikkelig vinner for alle i familien i dag! Takk for oppskriften (som jeg handlet etter med telefonen i hånden i butikken i dag).
Vibeke! Så bra at dere også likte suppen! Og å handle med mobilen gjør jeg (altfor?) ofte;) Ha en fin kveld!:)
Kjempebra! Selv om jeg lider av kjøkkenskrekk , så fiksa jeg denne -for dummies stemmer bra altså;)
Hei Katrine! Neste prosjekt for å kurere kjøkkenskrekken din er å prøve “Det aller beste foccaciabrødet” (trinn for trinn) på bloggen. Si fra når du har gjort det.
God fredag!
Hei
Smakte kjempegodt! Men et spørsmål, hvilken størrelse bruker du 2 bokser av med kokosmelk… 2 store på 400ml eller 2 små på 165ml?
Brukte nå en på 400ml jeg nå da, så håper jeg jeg får svar til neste gang
Hei Marianne! Det skal være på 400ml. Glad det smakte!:)
omg
Og kan man bruke lett kokosmelk? Eller kanskje det blir litt pinglete?? Kanskje en boks av hver….?
Tror lett går bra;)
Dette ble dagens middag. Veldig godt!
Så hyggelig at det smakte, Nils!
Hei – denne så jo helt nydelig ut
Hvilken type buljong er det du bruker om du ikke bruker kyllingkraft?
Hei Eva! Jeg bruker kyllingbuljong.
denne her ble mega god den beste jeg har smkt hit til tusen takk:)
Enig! Den er kjempe god. God helg til deg!
god helg til dere ogsä og tusen takk for denne siden din kjempe fint pröver daglig oppskrifter syns det var kjedekig ä lage mat men nä er jeg bitt av viruset sä tusen takk:))
Tusen takk, søte deg.
Har laget denne flere ganger, helt nydelig! Tilsetter og gjerne litt blomkål som blir kjempe godt i. Tusen takk for en super oppskrift!
Beklager sent svar! <3 Ja, nydelig suppe.