Hjemmelaget Ferrero rocher – Mørke sjokoladekuler med hasselnøttkrem

image_pdfimage_print

Folkens, spenn dere fast! Dette er nemlig årets bidrag til julekosen. Hvis det er èn ting du skal unne deg, èn kalori (ok, 1000) du med glede trener av deg i januarkjøret og ikke minst Julegaven (jepp, med stor J) til alle dine sjokoladeglade venner, så er det denne luksuskonfekten. Velbekomme!

IMG_1476

Fyllet:
(ca 30 kuler)
100 g hasselnøtter
2 dl kremfløte
50 g mørk sjokolade
150 g melkesjokolade
25 g mykt smør
30 hasselnøtter (i tillegg, skal være hele i midten av kulen)

Til å dekke/dyppe kulene i:
100 g finhakkede valnøtter
ca 300 g mørk sjokolade, hakket
evt gullformer til å legge kulene i

Sett ovnen på 180 grader. Legg alle nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist i ovnen i 10-15 minutter. Ta dem ut og ha i et rent kjøkkenhåndkle. Gni skallet av nøttene (inni håndkle) og legg 30 hele nøtter til side. Avkjøl alle. Ha de resterende hasselnøttene i en foodprosessor og puls/kjør til de er finhakket. Hakk all sjokoladen til fyllet i ca like store biter og ha i en bolle.
Ha fløten i en liten kjele og varm til kokepunktet (skal ikke koke). Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til alt har smeltet og du har en glatt krem. Pisk/rør så inn smøret og de hakkede hasselnøttene. Sett kremen i kjøleskap over natten.
Neste dag finner du frem et brett som får plass i fryseren din og dekker det med papir. Hent de hele nøttene. Ta litt krem på en teskje, dytt nøtten inn og dekk med mer krem med den andre skjeen. Bruk skjeene og form rustikke kuler av sjokoladekremen. Rull kulene i de hakkede valnøttene og legg de på brettet.

IMG_5134.JPG

Sett brettet med de ferdig rullede kulene i fryseren i 30 minutter. I mellomtiden smelter du sjokolade enten i vannbad eller i mikroen (dette gjør du ved å ha sjokoladen i en bolle og kjøre på full effekt i 30 sekunder. Ta ut bollen og rør litt. Gjenta et par ganger til. Selv om ikke all sjokoladen er smeltet siste gangen kan du røre til den smelter).

Ta kulene ut av fryseren og dypp de raskt i sjokolade. Legg på et nytt brett med bakepapir. Sett kaldt til sjokoladen er stivnet og oppbevar kulene kjølig i en tett boks.

IMG_1473Denne oppskriften fant jeg i et av KKs juleblader.

(Visited 1,653 times, 1 visits today)

8 Comments

 • Reply Anette December 10, 2014 at 11:38 am

  Tusen takk Astrid! Akkurat oppskriften jeg trengte. Skulle til å Google men så var den her takket være deg ?

  • Reply bollefrua December 10, 2014 at 6:42 pm

   Så utrolig bra! Farlig gode..

 • Reply Inger Anne December 10, 2014 at 6:40 pm

  Ja den boksen må være helt tett, forseglet også…. 😉

 • Reply tarzani March 5, 2015 at 3:33 pm

  Å himmel! Har akkurat smakt disse nå.. Begynte å lage kremen i går fordi jeg hadde så lyst å lage noe godt til mannen. Favoritten hans er Ferrero Rocher. Jeg er ikke så glad i den store nøtten i midten, så nå laget jeg halve oppskriften uten. Fy søren så godt det var 🙂 Håper han kommer snart hjem, så ikke jeg trykker i meg alle selv :p

  • Reply bollefrua March 8, 2015 at 11:42 am

   Hei! Så herlig å høre! 🙂 Ble mannen fornøyd?

 • Reply Hanna Seth Johnsen September 24, 2015 at 9:05 am

  Hei, hva er holdbarheten på disse? 🙂

  • Reply bollefrua September 24, 2015 at 9:08 am

   Jeg vil si minimum en uke om de står kjølig og sannsynligvis smaker de like godt etter to uker. Men mine forvant etter omtrent én uke. 😉

  Leave a Reply