Sjokoladeostekake

image_pdfimage_print

IMG_8488

God mandag, folkens! Det føles litt slemt å dele oppskriften på en så dekadent og deilig sjokoladefristelse på en helt vanlig mandag, men er det ikke nettopp da vi trenger noe å glede oss til? Denne kaken er en skikkelig festkake og holder seg i dagesvis. Og jammen er den ganske enkel å lage også. 🙂


Til bunnen:

50 g smør, smeltet

225 g digestive kjeks, knust til smuler

 

Til fyllet:

225 g sjokolade i biter, minimum 50% sjokolade

400 g Philadelphia ost, original (romtemperert)

100 g sukker

4 middels store egg

3 dl kremfløte


Evt kakao til pynt, pisket krem og evt bær


Kle bunnen av en springform (22 cm) med bakepapir. Bland smeltet smør og kjekssmuler og fordel i bunnen av formen. Press godt ned med feks baksiden av en kopp med flat bunn slik at du får en jevn og hardpakket bunn. Sett til side. 

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Sett ovnen på 160 grader. Pisk ost og sukker luftig. Rør inn ett og ett egg, bland mellom hvert egg, men ikke pisk lenger enn at alt er godt blandet. Pisk på lav hastighet og bland inn smeltet sjokolade og kremfløte. Sett kakeformen på et stekebrett. Hell sjokoladeblandingen så over i springformen, røra er ganske rennende. Stek midt i ovnen i 55-60 minutter. Kaken er ferdig når toppen er blank og skinnende og den er litt skjelven i midten. Ta ut kaken og skjær forsiktig langs kanten av springformen med en kniv. La avkjøle helt og oppbevar den kaldt i minimum 3 timer eller over natten. Pynt med litt kakao og server gjerne med pisket krem. Friske bær er også deilig. Kos deg!

IMG_8492

(Visited 1,536 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply hannebux August 24, 2015 at 6:30 pm

  særlig. er dette det jeg kommer hjem til etter en lang og velfødd sommerferie? du altså. dette blir en dårlig start på høsten. godt det er noen friske bær på toppen da. håper du har hatt en deilig ferie, snupp! god klem – h

  • Reply bollefrua August 24, 2015 at 8:30 pm

   Takk, søta! 🙂 Du har vel løpt kaka av deg allerede? 😉 Ferie var gull, og permisjon er gull. Håper ferien var alt du ønsket deg og at vi sees om ikke lenge! God klem.

 • Reply Ruth-Evy Mo September 4, 2015 at 11:34 pm

  Wow….enda mere deilig fra deg 🙂 …”bare MÅ lage-kake!”

 • Leave a Reply