God mandag, folkens! Helgene er så travle at jeg sjelden rekker å sette meg ned for å gjøre noe som helst. Men nå har jeg tid til å dele denne oppskriften på en deilig langpannekake! Veldig enkel å få til og saftig og god på smak. Vi hadde den med på familiedag i klassen til sønnen min og alt forsvant. 😉
Du trenger:
2oo g smeltet smør, avkjø
1 liter kefir
1 ss natron
3 ss kakao
7,5 dl g sukker
10 dl hvetemel
glasur:
150 g smør
100 g lys kokesjokolade
ca 300 g melis (prøv deg frem
1 ts vaniljesukker
ca 2 ss kaffe (prøv deg frem
1 eggeplomme
Sett ovnen på 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir. Ha kefir, sukker og natron i en bolle. Rør godt sammen. Tilsett smør og bland dette inn. Ha til slutt i kakao og mel og pisk/rør til alt er blandet. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl kaken helt før du tar på glasur.
Slik lager du sjokoladeglasur:
Smelt sjokolade og smør på lav varme. Ha over i en bolle. Rør inn melis, så kaffe, vaniljesukker og egg. Tilsett evt litt mer melis om glasuren er for tynn. Smak deg frem med kaffe. Bre glasuren over den avkjølte kaken. KOS DEG.
6 Comments
Hei, skal det virkelig være 7,5 dl sukker? 🙂
Ja, dessverre! 😉
Dette er blitt en stor favoritt kake hos oss 🙂 prøvde 4 forskjellige sjokoladekake-oppskrifter på en måned, og denne er den beste! 🙂
Tusen takk! Du har jo virkelig gitt Bollefrua best i test. 😉
Det går fint å halvere sukkeret i kaken når det er melisglasur oppå. Det har jeg gjort i nesten alle våre barnebursdager og ingen har klaget🤗
Takk for supert tips! 🙂 Ha en fin dag!