Sukkerfri sjokoladekake med jordbærkrem (og Natreen)

image_pdfimage_print

ANNONSE

Det er sommer! Sommer i Norge med alt det rommer: myke, lyse netter, bare bein i nyslått gress, strålende sol, sildrende regn, vaiende vind, tempererte svaberg, mengder av myggstikk, markblomster og ikke minst: FERIE. Og med ferie kommer forhåpentligvis litt overskudd til å gjøre alt man kanskje ikke orker når hverdagen stormer for fullt. Som å bake en kake og invitere noen som gjør deg glad? Sitte ute og høre humla suse og snakke om livet og kjærligheten? Og når kaken faktisk er sukkerfri, så kan du jo unne deg et ekstra stykke. Eller kanskje to. 

Du trenger:

Til kaken:

75 gram sukkerfri, finhakket sjokolade, jeg brukte 85%

75 gram meierismør

2 egg

1,8 dl Natreen strø

75 gram siktet hvetemel 

0,5 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver 

Til kremen:

1,5 dl fløte

75 g kremost, naturell

ca 0,3 dl Natreen strø

ca 175 gram jordbær + noen ekstra til pynt

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme. 

Finn frem en 20 cm springform og kle bunnen med bakepapir. Smør kantene med smeltet smør. 

Ha smøret i en liten kjele og smelt over lav varme. Tilsett sjokoladen og la den smelte mens du rører forsiktig. Avkjøl litt. 

Ha eggene i en bakebolle og pisk til en luftig krem. Tilsett Natreen strø og pisk skikkelig inn. Rør så varsomt inn den lunkne sjokoladeblandingen. Sikt til slutt inn mel, bakepulver og vaniljepulver og vend det forsiktig inn i røren. Du vil merke at mye av «luften» vil gå ut av røren, men forsøk å beholde så mye som mulig. Hell over i springformen og glatt jevnt utover. Stek midt i ovnen i ca 15-16 minutter. Ta kaken ut og avkjøl i formen på en rist. 

Slik lager du kremen:

Pisk kremfløten ganske stiv. Ha smøreost i en skål og rør inn Natreen. Tilsett to-tre av jordbærene og mos dem skikkelig med en gaffel og rør igjen. 

Grovhakk jordbærene. 

Bland osteblandingen forsiktig inn i den piskede kremen og vend til slutt inn de hakkede jordbærene. Du må smake på kremen. Hvis jordbærene er sure er det mulig du må tilsette 1-2 teskjeer Natreen.

Fordel kremen over den avkjølte sjokoladekaken og pynt med friske jordbær. 

Kos deg. 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply