Supergod rullekake med salt karamellsaus og banan

image_pdfimage_print

Det er søndag, det er februar, det er morsdag. Jeg vet at mange har et anstrengt forhold til denne dagen. 

Mor. 

Mamma. 

Et ord fulladet med følelser. 

En ensom dag blant flere, for mange. Sosiale medier stappfulle av blomster og kaker og vellykkede relasjoner. 

Kanskje har du ikke gode assosiasjoner til ordet mamma fordi hun ikke var den du skulle ønske hun var?

Kanskje er du ikke mamma, men skulle gjerne vært det? 

Kanskje er du mamma, men føler du ikke gjør en god nok jobb?

Kanskje er du alenemamma og får hverken blomster eller kake?

Kanskje har du akkurat vært gjennom et samlivsbrudd?

Kanskje du savner mammaen din?

Tro meg. Personlig kan jeg krysse av på flere av disse punktene. Men i dag er det savnet etter mamma som er størst. For selv om hun ikke er død, blir min mamma borte. Tegningen av en tilstedeværende, klok og vakker person, viskes sakte ut av livets viskelær. Og hendene som en gang var sterke og trygge, holder ikke lenger meg. Nå er det jeg som holder henne. 

Så dagens kake går ikke bare til alle mødre. Men til alle som av en eller grunn trenger litt kake eller en trygg hånd i dag. Det er flere av oss. <3

Du trenger:

Til karamellsausen:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lys sirup 
  • 1 ts vaniljesukker 

Til rullekaken:

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver 
  • 0,5 dl melk

Til kremfyllet:

  • 3 dl kremfløte
  • ca 2 bananer (litt avhengig av hvor glad du er i banan!)

Til pynt:

  • ca 50 g smeltet mørk sjokolade, evt et par ruter ekstra for å rive over kaken til sjokoladespon

Slik gjør du:

Start med karamellsausen. Ha fløte, sirup og sukker i en liten gryte og kok opp mens du rører det sammen. La småputre i 6 minutter. Ta av varmen og rør inn vaniljesukker. Avkjøl helt i romtemperatur. 

Sett ovnen på 250 grader, vanlig over- og undervarme. Kle et stort stekebrett med bakepapir. 

Finn frem et annet stekebrett med bakepapir og pensle papiret med smeltet smør og strø over et jevnt lag med sukker. Sett til side. 

Pisk egg og sukker til skikkelig luftig eggedosis. Bland sammen mel og bakepulver i en annen skål og vend med i eggedosisen. Rør forsiktig inn melken. Bre kakerøren jevnt utover på det papirkledde stekebrettet. 

Stek kaken midt i ovnen i 4 minutter. Ta kaken ut og legg umiddelbart bakepapiret med sukker ned mot toppen kaken. Legg på det andre stekebrettet og hvelv kaken rundt slik at du forsiktig kan trekke av bakepapiret som lå under kaken i ovnen. Det kan være lurt å pensle utenpå papiret  med kaldt vann for å få det av. 

Avkjøl kaken helt. 

Når kaken er kald pisker du kremen til fyllet. Ringle karamellsaus over kakebunnen og fordel den piskede kremen over. (Jeg sparte litt karamellsaus til å servere ved siden av kaken). Strø skivet banan over det hele før du ruller kaken tett sammen fra langsiden. Avslutt med å ringle over smeltet sjokolade og pynt med revet sjokolade. 

Kos deg. 

(Oppskriften har jeg fra «Hembakat»).

(Visited 1 times, 3 visits today)

8 Comments

  • Reply Sylvi Liljegren February 11, 2019 at 4:27 pm

    Så fint du skrev om morsdagen og om din egen mamma !

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:45 am

      Beklager sent svar! <3 Tusen takk for det. Klem 🙂

  • Reply Cecilie February 12, 2019 at 9:59 am

    Nå trodde jeg nesten du hadde gitt opp bloggen din helt,så ble gla da jeg så du hadde lagt ut enda en god kake😉
    Bruker oppskriftene dine jevnlig og de er alltid en suksess så ikke bli borte🙏🏻😝
    Du er savnet når det er lenge siden du sist la ut en oppskrift🌟
    Klem Cecilie

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:44 am

      Beklager sent svar! <3 Takk! Og nå har det gått vanvittig lang tid siden sist. Har vært litt mye for meg de siste månedene, men prøver å puste litt liv i bloggen nå. Klem til deg!

  • Reply Solveig April 15, 2019 at 6:07 am

    Så fint du skriver det 🙂 Jeg kjenner igjen mange av punktene selv. Syng sammen med mammen din – de sangene hun var glad i. Det skaper en kontakt som ord ikke kan. Jeg har også opplevd det som du går gjennom nå.

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:38 am

      Beklager sent svar! <3 Jeg synes det er veldig fint å synge for mamma, takk for melding. 🙂

  • Reply Kristin May 23, 2019 at 6:34 am

    Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:24 am

      Håper det smakte!:)

    Leave a Reply to Solveig Cancel Reply